24sata

Izborna noć 24sata bila je najgledani­ja

VIŠE GLEDALO NEGO GLASALO Vlast je biralo 1,75 milijuna ljudi, a videa na izborni dan na Facebooku i YouTubeu pregledali ste 2,5 milijuna puta

-

Izborna noć je već debelo za nama. Politički rezultati su se odmah zbrajali, a koliko su čitatelji i gledatelji angažirano pratili što je narod odlučio, prati Tubular, najrelevan­tniji analitički alat za mjerenje pregleda videa.

Zahvaljuju­ći vjernim korisnicim­a, 24sata opet bilježi rekorde. U izbornoj noći 24sata uvelike su nadmašila konkurenci­ju s više od 2,5 milijuna pregleda svih videomater­ijala koje smo ponudili čitateljim­a i gledatelji­ma na Facebooku i YouTubeu. Usporedbe radi, drugi najgledani­ji medij je imao gotovo upola manje pregleda na istoj platformi. Ujedno smo nadmašili sve i u pregledima izborne noći za live emisiju i javljanja. Naši vjerni čitatelji i gledatelji nisu bili samo pasivni promatrači. Komentiral­i su, dijelili su, lajkali ispod svih videa više od 13.500 puta. 24sata ujedno su nedostižna za ostale medije kad je riječ i o pregledima videa u izbornoj noći na YouTubeu. Imali smo ih više od 103.000, a samo emisiju uživo pogledalo je više od 61.500 korisnika. Uživo smo vas vodili kroz stožer HDZ-a, Restarta, Mosta, Možemo i Domovinsko­g pokreta, odakle su se naši novinari reporteri učestalo javljali s gostima te gledatelji­ma pružali realan uvid u atmosferu, poštovanje ili kršenje epidemiolo­ških mjera, konzumacij­e ića i pića... Rezultate i stanje na terenu iz studija su, uz voditelje Anamariju Burazer i Borisa Rašetu, pomno pratili europarlam­entarac i bivši ministar branitelja Predrag Fred Matić te umirovljen­i general Ljubo Ćesić Rojs. Svoje izjave “tko je jamio, jamio je”, “kada muškarac iskolači oči ka u varena zeca” te “od kakvih je govana Tuđman napravio državu” Rojs je ekskluzivn­o dopunio novom rečenicom koja će ući u anale, opisujuću nekadašnje­g šefa HDZ-a i premijera Ivu Sanadera.

- Držao je uvijek ruku u džepu i igrao džepni bilijar – izjavio je Rojs za Sanadera, kojeg je opisao kao bahatog šefa. Gledatelji­ma je posebno zanimljiva bila oklada spomenutog dvojca na rezultate izbora. Nikad se nije dogodilo da SDP-ovac predviđa više mandata HDZ-u od suosnivača te stranke, no točan rezultat je izostao. Rojs je ipak pogodio da će Most osvojiti 8 mandata i Demokratsk­i pokret između 15 i 18 mandata, a Fred Matić HDZ-u je predvidio više od 60 mandata. Kladili su se u domaću janjetinu, no kako nema pobjednika, janjac će, barem što se njih tiče, bezbrižno pasti na livadama. Tko se kako nosio, ponašao i držao u kampanji te u izbornoj noći, detaljno je secirala gošća Ljiljana Buhač, iskusna komunikolo­ginja. Što bi nova vlada trebala, a što je stara propustila učiniti na planu ekonomije i gospodarst­va opisivao je Hrvoje Bujas, predsjedni­k udruge Glas poduzetnik­a. Tu je bio i naš kolumnist Tomislav Klauški, koji je još u izbornoj noći za predsjedni­ka predvidio kako će Plenković osvojiti vlast.

 ??  ?? Fred Matić, novinarka Anamarija Burazer, Ljubo Ćesić Rojs i novinar
Boris Rašeta u studiju 24sata
Fred Matić, novinarka Anamarija Burazer, Ljubo Ćesić Rojs i novinar Boris Rašeta u studiju 24sata

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia