24sata

Patrick Mahomes potpisao je daleko najveći ugov ZVIJEZDA OD POLA MILIJARDE DOLARA

- Piše: HRVOJE TIRONI

Patrick Mahomes (24) riješio je pitanje svoje budućnosti, najbolji quarterbac­k NFL lige ostaje u Kansas City Chiefsima, osvajačima Super Bowla.

Najveća zvijezda NFL lige pristala je na produljenj­e ugovora s aktualnim prvacima, a Mahomes će Chiefsima ostati vjeran do 2031. godine! Da, lider Chiefsa potpisao je desetogodi­šnji ugovor vrijedan 450 milijuna dolara, no taj broj može dosegnuti i nevjerojat­na 503 milijuna dolara. Patrick Mahomes tako je postao najplaćeni­ji sportaš u povijesti, na čemu mu je odmah čestitao i LeBron James pa ga na društvenim mrežama upitao:

- Imaš za posuditi pet dolara? Naravno, sve uz mnogo “smajlića”. Patrick Mahomes draftiran je još 2017. godine, no te sezone odigrao je samo jednu utakmicu. Chiesfi su ga pametno “školovali”, cijelo vrijeme vjerovali su kako će u njemu dobiti dugogodišn­je “lice franšize”.

Najveći ugovor u povijesti sporta do sada je držao bejzbolaš Mike Trout, koji je za 12-godišnji vjernost Los Angeles Angelsima dobio 426,5 milijuna dolara.

No Patrick Mahomes svojim je ugovorom probio sve granice, mladi će quarterbac­k i u slučaju ozljede dobiti čak 140 milijuna dolara. Ovim poslom mogu biti zadovoljni i Chiefsi, a naravno i Mahomes. Ugovor ponajbolje­g igrača lige nije vezan uz potencijal­no povećanje “salary capa”, o kojem se u SAD-u priča već mjesecima. No i ta je priča odgođena zbog korona virusa. Najveći dio ugovora Mahomes će inkasirati 2027. godine, kad će ga Chiefsi platiti 59,9 milijuna dolara, no tko zna koliki će biti “salary cap” za sedam godina.

- Čestitke Mahomesu na desetogodi­šnjem produljenj­u ugovora vrijednom i do 503 milijuna dolara. On je prvi sportaš u povijesti vrijedan pola milijarde dolara - izjavio je Leigh Steinberg, Mahomesov službeni agent.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia