24sata

Butković: Moje ministarst­vo je veliko za spajanje NIJE ON ZA SPAJANJE

MANJINE Unatoč manjem broju ministarst­va, svoje mjesto u novoj Vladi imat će manjinci...

- Pišu: SNJEŽANA KRNETIĆ, NIKOL ZAGORAC

Premijer Andrej Plenković odlučit će tko ostaje u novoj Vladi i jučer su diplomatsk­i i sa smiješkom na licu redom odgovarali aktualni ministri na pitanja o političkoj sudbini.

No mjesta za minimalno petero u novom Plenkoviće­vu kabinetu neće biti jer manji broj ministarst­va bit će prvi potez novo-stare garniture. U novoj ekipi Banskih dvora, potvrdio je dio ministara, ući će netko iz nacionalni­h manjina. Ministra mora, prometa i infrastruk­ture pitalo se spaja li se njegovo ministarst­vo s drugima, s obzirom na najavljeno rezanje broja ministarst­va.

- A s čim kad je preveliko, mi smo već spojeni - odgovorio je Butković.

No treba napomenuti da se njegovo megaminist­arstvo do sada nije ni spominjalo u kombinacij­ama za pripajanje. Iako se za Josipa Aladrovića priča kako sigurno ostaje u Plenkoviće­vu timu, on sam o tome ništa ne otkriva. No potvrdio je kako je moguće spajanje rada i socijalne politike.

- I to je jedna od opcija koja je na stolu, ali vidjet ćemo kako će završiti ti radni materijali. Sve će odlučiti premijer - rekao je Aladrović.

Dodao je kako još s premijerom nisu razgovaral­i o tome. Na pitanje hoće li doći do raspodjele zaposlenih ili otpuštanja, Aladrović poručuje kako je smisao spajanja ministarst­ava smanjenje izvršitelj­a na rukovodeći­m funkcijama.

- To sigurno ne smije izostati i ono što smo rekli i ranije, činjenica je da ćemo se pozabaviti cijelom javnom i državnom upravom. Ne bih isključio restrikcij­e - rekao je Aladrović napominjuć­i kako ne smijemo imati situaciju da uz manji broj ministarst­va bude više dužnosnika.

Ministar državne imovine Mario Banožić nema ništa protiv toga da se njegov resor spoji s nekim drugim, a o svojoj sudbini kaže:

- Nitko nije rođen biti ministar. O tome će odlučivati predsjedni­k Vlade uz pomoć stranačkih tijela. Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman na pitanje ostaje li dio tima uzvratio je kako “služi domovini”. Smatra da je dobro radio posao, iako je imao i gafova u izjavama.

SUDBINA MINISTARA

 ??  ?? Ministri redom kažu da je premijer taj koji bira novi tim
Ministri redom kažu da je premijer taj koji bira novi tim

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia