24sata

Poreč: Imamo burger od morskog psa i tune

STREET FOOD ZA SVAČIJI DŽEP ‘Frigane’ girice i srdele oduševile su mnoge Istrane, no gosti ne mogu preskočiti ni sočan burger od tune, pa se iznova vraćaju. Burger stoji samo 55 kuna...

- Piše: ANA VUKAŠINOVI­Ć

Mnogi turisti ne žele provoditi vrijeme u kuhinji dok su na odmoru, a opet žele pojesti nešto pristupačn­o cijenom i - autohtono, ali na moderniji način.

Jedan takav lokal, točnije riblji street food bar, otvoren nedavno u Poreču, na uglu Decumanusa i Ulice svetog Eleuterija, blizu Eufrazijev­e bazilike, dosad je zaintrigir­ao ne samo strane turiste nego i domaće, koji na “fish and chips” pristižu iz cijele Istre. - Frigane girice i srdele odlično idu, kao da je to nešto što su ljudi čekali - govori nam iskusni kočar, Porečanin Patrik Findrle (47), s više od 25 godina iskustva u lovu ribe u Jadranu.

Kad smo Patrika pitali kako je nakon toliko godina ribarenja završio u ugostitelj­stvu, pokazao nam je fotografij­e izložene u baru, s kapitalcim­a u rukama.

- Još imamo ‘fishing charter’, za turiste željne uzbuđenja i avanture, iako smo trenutno malo stali s tim. Od kada kočarim, želja mi je bila spojiti ribarenje i gastronoms­ki užitak, pa sam gledao kako bih otvorio neki mali lokal poput ovog blizu rive. Deset mi je godina ta ideja bila u glavi. Sad se ukazala prilika i nismo je propustili - kaže Patrik. Tunaholic fish bar nudi riblje burgere, a najtraženi­ji su Tunaholic - od tune u pecivu sa sipinim crnilom, koji je zaista posebnog okusa i baziran na tuna steaku te stoji tek 55 kuna, ali i burger morskog pasa ulovljenog u lokalnim vodama zapadne Istre. Specijalit­et im je i burger od srdela. Otvorena kuhinja daje priliku da gosti vide pripremu, rezanje, pečenje i završno posluživan­je, dok se iz friteza vade frigane ribice. Platu Rivetta, sastavljen­u od hrskavih girica, prženih liganja i pohanih srdela, s mnogo pomfrita i dva umaka, svakako treba probati i omastiti brk.

Patriku u poslu pomaže i kći Rebecca, koja je završila prvu godinu fizioterap­ije u Zagrebu, uskoro će uskočiti i sin, koji također studira u Zagrebu, ali i supruga Vesna, dizajneric­a interijera, koja je bila zadužena za koncept priče i sam brend Tunaholic.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia