24sata

‘U ČAST BRATU DUJE COCE NAKON POŽARA: VINKU OBNOVIT ĆU RESTORAN’

NE DA SE... Bratu pokojnog pjevača Vinka požar je prošlog mjeseca ‘pojeo’ restoran. Teško je to podnio, ali za svoju cijelu obitelj želi ga renovirati

-

Konoba “Vilo moja” u vlasništvu Duje Coce, brata pokojnog pjevača Vinka, izgorjela je prije mjesec dana u požaru, a Duje Coce još je u nevjerici što se dogodilo.

Policijski izvidi su dovršeni i čeka se službeni zapisnik. Objekt je bio osiguran, ali više od financijsk­oga gubitka boli nestanak zajednički­h obiteljski­h uspomena obitelji Coce. U strašnom požaru, kao nekakva simbolika, ostao je neoštećen samo Vinkov portret u kamenu.

- Bila je to konoba, ali više kao spomen-kuća, prepuna slika i portreta Vinka i mene, Klape Trogir, naših priznanja, zahvalnica iz Domovinsko­g rata, zajednički­h uspomena - rekao nam je još potreseni Duje Coce, koji je u prvim danima nakon požara bio u teškom stanju:

- Spasila me moja obitelj, jedva sam živ ostao. I sada je bol velika, a prvih nekoliko dana bila je nepodnošlj­iva. Uložio sam svoju ušteđevinu u taj objekt i gradio ga kamen po kamen deset godina. Ali ne boli nestanak novca, nego uspomena... Najveća mu je, kako kaže, muka što ne zna zašto bi mu to netko napravio: - Stalno se pitam zašto? Nikad nikome nisam nešto loše napravio, nisam nikome dužan, uvijek sam pomagao svima kojima sam mogao, svuda, pa i u ratu, u kojem sam proveo pet godina. Ali obećao sam sebi, napravit ću još ljepši objekt. U požaru je nestalo puno toga, ali imam još zajednički­h fotografij­a Vinka i mene. A imam i tri unuka, dok je moj Duje upravo diplomirao za kuhara. Rekao sam mu, ti ćeš ovo naslijedit­i, ti ćeš se baviti time.

I sjeti se koji put dida i barbe.

(M. Ivić)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia