24sata

Medalje idu u Križevce, Prelog, Split, Zagreb...

SPORTSKE IGRE MLADIH Osim uzbudljivi­h završnih natjecanja, mali su sportaši sudjeloval­i u aktivnosti­ma koje promiču zdrav život, kulturu navijanja...

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

Kamp Veli Jože u Savudriji ugostio je dvije smjene velike državne završnice Plazma Sportskih igara mladih u graničaru, atletici, stolnom tenisu i odbojci na pijesku.

Djeca su po tri dana uživala u natjecanji­ma, edukacijsk­im aktivnosti­ma i kupanju. U napetim finalima graničara državni prvaci postali su ekipe iz Preloga: Pajdaši i Međimurski rasturači. U atletici zlatne medalje osvojili su Karmen Maksić (Križevci), Roko Djuran (Prelog), Dora Lovrinović (Koprivnica) i David Škurdija (Đurđevac). Na terenima Stella Marisa u odbojci na pijesku dominirali su djevojke iz Split 1 i dječaci iz ekipe Zagreb 2.0. Završnicu u stolnom tenisu izborili su najbolji iz regionalni­h natjecanja, a pobijedili su Gabrijel Marjanović, Victoria Pustaj, Simon Vincek, Bruna Borovec, Enio Funes i Lorena Perendić. Uz sportska natjecanja Odjel prevencije PU istarske s Plazma Sportskim igrama mladih pripremio je niz preventivn­ih aktivnosti i animacijsk­ih događaja ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja, koja isključuje svaki oblik huliganizm­a, nasilja, diskrimina­cije i govora mržnje te poziva na “fair play” igru, tolerancij­u i korektno navijanje. Još će se odigrati turniri u košarci, odbojci, rukometu, šahu i tenisu.

RED IGRE, RED KUPANJA

 ??  ?? Natjecanje u stolnom tenisu završilo je turnirom u Savudriji
Natjecanje u stolnom tenisu završilo je turnirom u Savudriji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia