24sata

Okupljanje ‘vatrenih’ nakon 10 mjeseci: Liga nacija pa prijateljs­ka sa Švicarskom

-

hoću li uopće dobiti priliku za preplivava­nje, zbog korone. Španjolska je otvorila granice, no Maroko još nije i krećemo ‘na slijepo’.

Sjeverni kanal je najteži od “Sedam velikih”, ne samo zbog 34 kilometra nego zbog hladnog mora, valova i jakih struja. - Američka plivačica koja ga je preplivala kazala mi je da na skali od 1 do 10 La Manche ima težinu 2, a Sjeverni kanal 10! NajteZbog

korona virusa odgođeno je Europsko prvenstvo, a sva reprezenta­tivna okupljanja su otkazana. Ipak, uskoro nas čekaju spektakli. Hrvatska nogometna reprezenta­cija će prvo okupljanje imati u rujnu, kad ih očekuju utakmice u Ligi nacija protiv Portugala 5. rujna u Portu i Francuske 8. rujna u Parizu. Bit će to povratak Modrića, Rakitića i društva u “kockasti” dres nakon deset mjeseci. U listopadu slijedi novo okupljanje, a reprezenta­tivci će ga otvoriti prijateljs­kom utakmicom protiv Švicarske u St. Gallenu. To će biti uvertira za susret protiv Švedske 11. listopada i za spektakula­rnu utakmicu protiv Francuske 14. listopada, koja će se najvjeroja­tnije igrati na Poljudu.

U studenom “vatrene” čeka novi krug Lige nacija protiv Švedske i Portugala. Naknadno će biti dogovorena još jedna prijateljs­ka utakmica u studenom jer Uefa traži da sve reprezenta­cije odigraju isti broj utakmica. (zb)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia