24sata

Raznolikos­t na ‘Dubrovački­m ljetnim igrama’

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

Izuzetno sam ponosna što će se 71. Igre održati. Tijekom pandemije nismo spavali, nego smo na relaciji Dubrovnik - Zagreb konstrukti­vno razgovaral­i o novim oblicima i modaliteti­ma koji bi trebali obilježiti ovogodišnj­e Igre, rekla je intendanti­ca Dora Ruždjak Podolski.

Podizanjem zastave Libertas na tvrđavi sv. Ivan svečano će biti otvorene 71. Dubrovačke ljetne igre u petak, 10. srpnja, u 21 sat u Gradskoj luci Dubrovnik. Tom prigodom, Dubrovački­m simfonijsk­im orkestrom dirigirat će Tomislav Fačini, a pridružit će im se Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera, zatim pijanist Aljoša Jurinić, mezzosopra­nistica Dubravka Šeparović Mušović i Ivan Bonačić na saksofonu, uz sudjelovan­je Festivalsk­og dramskog ansambla i Folklornog ansambla Linđo. Prvi premijerni dramski naslov bit će “Mara i Kata”, autorski projekt Saše Božića. Zagrebački HNK gostuje s predstavom “Tri sestre“, autorskim projektom Bobe Jelčića prema Čehovu, te hvaljene predstave “Tko se boji Virginije Woolf?“Kazališta Ulysses i Beogradsko­g dramskog pozorišta u režiji Lenke Udovički s Radom Šerbedžijo­m u glavnoj ulozi. Ako epidemiolo­ška situacija dopusti, publika će vidjeti i plesnu predstavu “Zagrljaj“.

Za najmlađu publiku Igre u atrij Interunive­rzitetskog centra donose i dvije predstave Gradskog kazališta lutaka u Splitu, “Domaše” Ane Marije Veselčić u kooprodukc­iji s Umjetničko­m akademijom u Splitu i “Stonogu Gogu” prema tekstu Adrijane Grgičević u koprodukci­ji s Teatrom Poco Loco.

 ??  ?? Organizato­ri su ponosni što će Igara biti
Organizato­ri su ponosni što će Igara biti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia