24sata

SUZE ZA TV ZVIJEZDU

ZBOGOM, VANJA

- Pišu: T. MALIĆ, V. KRAGIĆ, I. PRGOMET, P.KANIČ, H. IVANKOVIĆ, M. BOSANČIĆ, J. SARIĆ, K. RUMORA

Vanja Žikić (30), natjecatel­jica ‘Života na vagi’, umrla je u KBC-u Rijeka. Njezin dečko Dennis u suzama je izustio: Shrvan sam

Vanja Žikić, kandidatki­nja 3. sezone showa “Život na vagi”, preminula je u Kliničkom bolničkom centru Rijeka u četvrtak. Imala je samo 30 godina. Sedam punih dana provela je na respirator­u, a liječničke ekipe danonoćno su se borile za njezin život. Kako neslužbeno doznajemo, oboljela je od bakterijsk­e upale pluća koja je u jednom trenutku prešla u sepsu... - Ne mogu pričati. U šoku sam. Ne osjećam se dobro - kroz suze nam je rekao Dennis, Vanjin dečko i velika životna potpora. U posljednji­h godinu dana za njezin osmijeh bio je zaslužan upravo on, a romansa je započela na društvenim mrežama nedugo nakon njezina izlaska iz showa.

- Dennisa sam upoznala putem

Facebooka, javio mi se nakon što sam izašla iz showa, bio je uporan. Htio me upoznati uživo i ja sam pristala. Moja ljubavna priča je nova, traje nekih dva mjeseca. On je moja velika podrška. Korak po korak, ne želim brzati. On i ja smo dosta slični, naše životne priče se poklapaju - pričala nam je Vanja nedugo nakon što je upoznala čovjeka s kojim je pronašla mir i sreću. Osim što joj je dao priliku za novi ljubavni početak, Dennis joj je svakodnevn­o bio i podrška tijekom mukotrpnih treninga. I dobro joj je krenulo. Imala je motivaciju i volju, a san o velikoj obitelji bio je toliko velik da je odlučila svoj život okrenuti za 180 stupnjeva.

- Najviše me motiviralo to da jednoga dana želim imati prekrasnu obitelj. Da želim dugo živjeti i zdravo. Da imam budućnost, jer s viškom kilograma nema budućnosti - rekla nam je Vanja u veljači 2019, u posljednje­m intervjuu za 24 sata. Mlada Varaždinka je u show ušla sa 140 kilograma.

Na ovaj korak se lako odlučila s obzirom na to da prije mršavljenj­a nije mogla zavezati tenisice, voziti bicikl, odjenuti traperice, penjati se uzbrdo...

- Kad gledam stare fotografij­e, ne mogu vjerovati da sam to bila ja i da sam si to dopustila. Presretna sam kad vidim novu sebe - pričala nam je Vanja s osmijehom na licu nakon gubitka kila. Zahvaljuju­ći napornim treninzima i zdravijoj prehrani, na njezinu tijelu vidio se napredak, a svoje pratitelje na društvenim mrežama često je motivirala.

- Trudim se trenirati svaki dan. Ako ne uspijem odraditi trening, onda to bude duža šetnja. Prehranu sam skroz promijenil­a, jedem sve što smo jeli tijekom boravka u kući - pričala nam je Vanja, koja je imala velike planove. Nažalost, ugašeni su prerano.

Vijest o smrti mlade Varaždinke potresla je brojne prijatelje, pratitelje, ali i kolege iz showa koji su s njom gubili kilograme i zajednički­m snagama borili se za novi početak.

- Svi smo u šoku i potreslo nas je, ali što reći, život je čudo. Ma Vanja je uvijek bila veseli, dobri duh kuće. Uvijek nas je znala nasmijati nekim svojim izjavama. Bila je dobra duša. Njezin osmijeh ćemo svi pamtiti. Zajedno smo bili u crvenom timu i sve prolazili skupa - rekao je Marko Kregar (28). Pobjednik 3. sezone showa Alen Abramović (46) tužnu je vijest saznao na treningu.

NEUTJEŠNI KOLEGE SU U ŠOKU

- Šokiran sam. Znao sam da je bolnici i molio sam se za nju da ozdravi. Bila je uvijek vesela i nasmijana. Prava zafrkantic­a i jako dobra osoba - govori Alen. Prisjetio se kako su sjedili jedno pored drugoga u kuhinji i zezali se kako je ukusna hrana koju jedu, a očekivali su “zdrave splačine”. Njezina najbolja prijatelji­ca iz showa, Josipa Lopac, plakala je dok nam je pričala o prijateljs­tvu s Vanjom i danima kad su dijelile isti krov:

- Bila je divna osoba, zauvijek ću je pamtiti. Nakon showa se ponovno udebljala i odlučila je smršavjeti. Dugo mi se jadala da si ne može pomoći i da stalno jede. Odlučila je potražiti pomoć i otišla je napraviti pretrage koje već dugo nije radila i nakon toga je htjela opet pravilno gubiti kilograme. Međutim, u bolnici su joj rekli da ima upalu pluća i da joj pluća rade oko 30 posto. Čule smo se, zvala sam je i onda mi se odjednom prestala javljati. Dečko joj je došao u Rijeku, zbog korone je nije mogao vidjeti i rekli su mi da je na samrti. Svi smo bili u šoku, dobila je bakteriju i borila se za život, ali nije uspjela. Nikad je nećemo zaboraviti.

NE MOGU PRIHVATITI GUBITAK

Tužnu vijest čula je i Nina Martina Korbar (27), koja još ne može vjerovati da joj bivše cimerice više nema.

- U šoku sam i potresena, otišla je premlada i želim joj da počiva u miru Božjem na ljepšemu mjestu od ovoga svijeta na kojem se nije snašla - rekla je Nina Martina. Kontaktira­li smo i trenera Marija Mlinarića, koji joj je tijekom showa bio velika podrška i oslonac. Obožavao

ju je, a s preranim gubitkom još se ne može pomiriti.

- Ježimo se i svi smo u šoku. Ne znam što bih rekao. Ne vjerujem. Vanja je bila prekrasna djevojka, posebno mjesto ima u mojem srcu. Obožavao sam je. Iskreno mi je žao - rekao nam je Mario.

- U kontaktu sam stalno s Josipom Lopac, njezinom najboljom prijatelji­com. Od prvog trenutka, kad je hospitaliz­irana. Vjerovale smo da će se izvući, ali njezino srce nije izdržalo. Bila je jedna divna, plemenita osoba. Nažalost, nije uspjela u životnoj borbi. Jako sam potresena, baš kao i mnogi kandidati s kojima sam u kontaktu - izjavila je za RTL voditeljic­a showa Marijana Batinić.

- Draga Vanja, sretan put u Vječna lovišta... Odmori se, zaslužila si napisala je na Instagramu trenerica iz showa Sanja Žuljević.

“UVIJEK JE BILA SRETNA I VESELA. MA PRAVA ZAFRKANTIC­A’’ potresen je pobjednik showa Alen Abramović

“ZAUVIJEK ĆU JE PAMTITI. BILA JE ZAISTA PREDIVNA OSOBA”

Josipa Lopac nije mogla suspregnut­i suze

“OBOŽAVAO SAM JE I NE MOGU SE POMIRITI S PRERANIM GUBITKOM” otkrio nam je Vanjin trener Mario Mlinarić

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? OMILJENA CIMERICA
Bivše kolege, ali i trener potreseni su tužnom viješću
OMILJENA CIMERICA Bivše kolege, ali i trener potreseni su tužnom viješću

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia