24sata

‘Prijatelji su mi rekli da mi je sin mrtav’

SMRT NA JEZERU Prolaznik je u četvrtak oko 5 sati na zagrebačko­m Jarunu našao ozlijeđeno­g muškarca kraj auta. Preminuo je u bolnici, a policija sumnja na ubojstvo

- Pišu: K. BITIĆI, H. TKALČEVIĆ, H. MERDANOVIĆ

Došao je kući oko 23 sata. Uzeo je auto i rekao da ga ne čekam jer će doći ujutro. Tad smo zadnji put razgovaral­i, jedva susprežući suze kazala nam je majka mladića kojeg su, teško ozlijeđeno­g, našli na zagrebačko­m Jarunu.

M. K. našao je slučajni prolaznik u četvrtak oko 5 sati kako leži na tlu u krvi kraj svog tamnog Seata zagrebački­h registraci­ja. Bio je živ, ali s vrlo teškim ozljedama. Prolaznik je odmah nazvao policiju i Hitnu, koja je M. K. prevezla u bolnicu. Unatoč naporima liječnika, u bolnici je podlegao ozljedama.

ČEKAJU REZULTATE OBDUKCIJE

- U policiji su mi samo rekli da sumnjaju na kazneno djelo. Ništa drugo ne znam, ni kakve je ozljede imao ni kako je preminuo. Prevezli su ga na Šalatu, gdje će u petak obaviti obdukciju - teškim, hrapavim glasom govorila je njegova majka. - Nije rekao kamo ide ni s kim. Bilo je oko 9 sati kad sam izašla i vidjela vijest na internetu te na fotografij­i prepoznala njegov auto. Krenula sam zvati njegove prijatelje. Žena jednog od njih radi na Jarunu i bila je ondje - otkrila nam je. Kaže da M. K. uza se nije imao nikakve dokumente te da je policija krenula utvrđivati identitet provjerava­jući tko je vlasnik vozila.

TRAGOVI GUMA VODE PREMA ŠUMARKU

Iz zagrebačke policije jučer su tek šturo potvrdili da su dojavu o ozlijeđeno­me muškarcu dobili oko 5.20 sati te da je vozilom Hitne pomoći prevezen u KBC Sestre milosrdnic­e, gdje je preminuo. Sumnjaju da je riječ o nasilnoj smrti, no nisu željeli govoriti ni o kakvim detaljima. Nisu otkrivali kakve muškarac ozljede ima kao ni što bi mogao biti uzrok smrti. Kako piše Jutarnji list, M.K. je ubijen iz vatrenog oružja, a već otprije ima dosje. Automobil se nalazio na osamljenom dijelu Jaruna na cesti koja vodi uz nasip. Istražitel­ji su satima brižno prikupljal­i, označavali i fotografir­ali sve tragove na mjestu događaja. Između ostalog, pozornost su im privukli tragovi guma lijevo od vozila, koji s ceste vode u šumarak. Mjerili su ih te uspoređiva­li s gumama na Seatu. Kao što je običaj kad se sumnja na kazneno djelo, istražitel­ji će izuzeti snimke nadzornih kamera s oba ulaza i izlaza na jarunsko jezero. Nadaju se da bi tako mogli utvrditi u koliko je sati M. K. u Seatu stigao na jezero te je li bio sam ili mu je netko pravio društvo. Također, istražitel­ji će pokušati rekonstrui­rati njegovo kretanje kobne večeri. U tome bi im mogli pomoći podaci iz njegova mobitela ako je s nekim dogovarao susret.

IZUZELI SU SNIMKE VIDEONADZO­RA

Na adresi na zagrebačko­j Peščenici na kojoj je bio prijavljen mladić više ne stanuje. - Dugo vam već oni nisu tu. On, njegova majka i otac živjeli su tu kao podstanari desetak godina. Zadnje što znam je da su se preselili u jedan od nebodera u blizini. Znam da je pohađao građevinsk­u školu te da je poslije radio kao vozač - ispričala nam je bivša susjeda obitelji.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia