24sata

‘Smršavjela sam jer sam počela kuhati’

SKINULA 33 KILOGRAMA NAJVAŽNIJI JE PLAN Melissa Timmer (31) iz Sydneya u devet mjeseci postigla je željenu kilažu, a sve uz pomoć pripremanj­a zdravih obroka

- Piše: EMA KRSTIĆ

Izbacila sam slatkiše, grickalice, sokove i sva gotova jela. Nove navike promijenil­e su mi život, a napokon sam zadovoljna svojim izgledom, kaže mama Melissa Timmer (31) iz Sydneya.

Prije je rijetko kuhala, i to većinom visokokalo­ričnu i masnu hranu. Kad je vaga pokazala 107 kilograma, odlučila se na promjene. - Htjela sam smršavjeti i vratiti se u formu, a tad sam još dojila svoju kćer - kaže.

Prije svega, odredila je da će odvojiti svaki dan sat vremena za vježbanje. Radila je jednostavn­e vježbe snage, poput čučnjeva i sklekova, te kardio vježbe koje su se najviše bazirale na skokove i trčanje. Za prehranu je razradila detaljan plan obroka po danu.

- Prije odlaska u trgovinu sastavite popis namirnica. Ja sam se orijentira­la najviše na voće i povrće. Istražival­a sam razne recepte, a posebno mi je bila zanimljiva meksička kuhinja koja je zdrava, jednostavn­a te, s druge strane, hranjiva i jeftina - kaže Melissa. Zdravi ugljikohid­rati, poput graha, za nju su bili odlična namirnica za dijetu.

- Istražite svoje okusne pupoljke i otkrijte hranu za koju prije nikad ne biste rekli da bi vam se mogla svidjeti - savjetuje Melissa. Meso je sve više nastojala zamijeniti povrćem. Kad bi radila lazanje, umjesto mljevenog mesa stavljala je tikvice i patlidžane. Unaprijed je radila jelovnik pa bi veliku količinu povrća narezala i držala u hladnjaku u zatvorenim posudama.

- Zdravi obroci su zapravo jeftini i, što je najbolje, brzo gotovi - smatra Melissa i dodaje da se, osim što izgleda, i osjeća bolje.

- Moj ten se popravio. Više nemam ekcem kože i imam puno više energije - zaključuje.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia