24sata

AT ĆETE NOVOG NITRA i zbog smrti majke, sad ću biti pametniji, kaže naš MMA borac

- Piše: MATO GALIĆ

Nema više onog podbadanja, nema “trash talka”. Na KSW-u 53 u Varšavi gledat ćemo drukčijeg Filipa Pejića (27). Ulovili smo ga uoči putovanja u Poljsku, rješavao je mnoštvo papira. Protivnik je Roman Szymanski (27), velika poljska MMA nada, koju na Instagramu prati gotovo 40.000 ljudi.

BORBA BEZ GLEDATELJA

- Ovo mi je prilika za iskupljenj­e. U zadnjoj borbi u Areni izgubio sam od Daniela Torresa, a Szymanski ga je pobijedio. Ako dobijem Poljaka, vraćam se u borbu za pojas. Ne mogu se ravnati prema toj borbi u Zagrebu, majka mi je bila umrla dva mjeseca prije, nisam bio sav svoj - priča nam Pejić. - Nagovorili su me čelnici KSW-a da ipak nastupim, ali to nije bila dobra odluka. Mentalno nisam bio pravi, htio sam pobijediti za majku i izgorio sam u želji. Sad sam OK, prihvatio sam da život ide dalje, a prestao sam i ‘lajati’ prije borbe. Shvatio sam da mi to oduzima golem dio energije prije meča. U glavi mi je samo pozitiva, nema više ‘nabrijavan­ja’. Gledat ćete pametnog Nitra, ne više onog starog.

Pejić svoj optimizam uoči borbe u Poljskoj temelji na nekoliko činjenica.

- Zbog ove situacije s koronom borit ćemo se u jednom studiju u Varšavi. Dakako, bez publike. To će mi biti prva borba bez gledatelja, ali to će mi možda i odgovarati. Dvaput sam u Areni izgubio jer me ‘pojeo’ pritisak publike objašnjava pa dodaje: - Doznao sam za borbu tri tjedna prije. Prvi put tako ‘upadam’ u meč, ali borit ćemo se do 70 kilograma.

Inače skidam na 66. Sad se neću mučiti, ovo mi je mnogo prirodnije, visok sam i krupan za ovu kategoriju (perolaka, op. a.). Ako odradim ovu borbu dobro, tko zna, možda i nastavim boriti se u ovoj kategoriji. Kladionice prednost daju Szymanskom. Koeficijen­t na njega je 1,45, a na Filipa čak 2,80.

‘I BARCELONA NEKAD IZGUBI’

- To mi odgovara, volim biti ‘underdog’. Uopće se ne opterećuje­m kladionica­ma. Kad on meni ‘sjedne’, to je to, džaba mu i kladionica i sve. I Barcelona je favorit u većini utakmica, ali nekad ipak izgubi - završio je Pejić.

ZEMLJA

OMJER

NOKAUTI

www.niktitanik.com

ODLUKA

VISINA

KILAŽA

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia