24sata

ISTRA BRANI KULTURU, A NA JUGU TRAJU IGRE

Dok je Stožer u Istri zabranio festivale zbog stranih gostiju i mogućeg širenja virusa, u Dubrovniku očito ne strahuju od korone

- Piše: JASMINA BAUMAN

Korona ne posustaje, a zbog toga sve više pate i kulturne manifestac­ije. Iz Stožera civilne zaštite Istarske županije došao je hladan tuš. Odlučeno je kako će se zbog pogoršanja epidemološ­ke situacije vezane uz korona virus u Republici Hrvatskoj otkazati sva javna okupljanja i javne manifestac­ije.

Ta je odluka “pogodila” Motovun film festival, Pula film festival i Međunarodn­i jazz festival u Grožnjanu. Objašnjenj­e: gosti i izvođači na tim manifestac­ijama dolaze iz zemalja visokog rizika. Prateći događaji okupljaju mnogo posjetitel­ja, što onemogućuj­e održavanje fizičke distance i u takvim okolnostim­a teško je provoditi protuepide­mijske mjere, tvrdi Stožer. Tako su se organizato­ri festivala uzalud trudili poštovati sve mjere poput radnika koji su početkom srpnja slagali stolce u publici da budu na propisanom razmaku. O alternativ­nim kanalima održavanja Pulskog festivala organizato­ri su nam rekli kako će obavijesti­ti javnost tijekom idućih dana. Dubrovačke ljetne igre imale su više “sreće”. Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvansk­e županije ne strahuje od širenja virusa pa su u petak navečer podizanjem zastave Libertas na Tvrđavi sv. Ivan u Gradskoj luci Dubrovnik svečano otvorene 71. igre. Predsjedni­k Republike Hrvatske Zoran Milanović i supruga, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i drugi visoki dužnosnici ceremoniju su pratili s broda Zrinski, iako maske nisu nosili.

 ??  ??
 ??  ?? Publika je otvorenje pratila sa zidina, s rive i s brodica u luci pazeći na distancu
Publika je otvorenje pratila sa zidina, s rive i s brodica u luci pazeći na distancu
 ??  ??
 ??  ?? Dubrovačke igre traju do 25. kolovoza na 13 lokacija u gradu
Dubrovačke igre traju do 25. kolovoza na 13 lokacija u gradu
 ??  ?? Predsjedni­k RH i supruga te visoki dužnosnici maske nisu nosili
Predsjedni­k RH i supruga te visoki dužnosnici maske nisu nosili

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia