24sata

Nova potraga za Maddie

PRIČA SE BLIŽI KRAJU? Nestala je u svibnju 2007. godine, a njezino tijelo sad traže 20-ak kilometara od mjesta gdje je zadnji put viđena ‘POLICIJA JE UNIŠTILA AUTO KOJI JE MOGAO SADRŽAVATI KLJUČNE DOKAZE’

-

tom području. Christian Brückner je bio pedofil otprije poznat portugalsk­om pravosuđu. Nijemac je priznao da je već osuđivan zbog zlostavlja­nja djece nakon što je bio na sudu u Portugalu zbog krađe još davne 2006. godine. Sucu je rekao da je odležao 18 mjeseci u zatvoru zbog napastovan­ja djeteta u svojoj domovini kad je bio mladić. Otkriće da su Portugalci znali za njegovu raniju osudu stavilo je dodatan pritisak na portugalsk­u policiju, čiji je viši dužnosnik ranije rekao kako Brückner nikad nije ispitan jer policija nije znala da se radi o čovjeku s ranijim prekršajim­a seksualnog

Brückner je spavao u vozilu u kojemu je možda bila Maddie napastovan­ja. Detektivi koji su istražival­i nestanak male Maddie u svibnju 2007. ispitali su desetke poznatih zlostavlja­ča u području Praije da Luz, no 43-godišnji Nijemac nikad nije bio ispitan i vratio se u rodnu Njemačku nekoliko mjeseci kasnije. U travnju 2006. godine, oko godinu dana prije nestanka britanske djevojčice, bio je uhvaćen kako krade gorivo, a tad je na sudu rekao da je bio osuđen zbog krađe i napastovan­ja kad je imao 17 godina. Napastovao je šestogodiš­nju djevojčicu davne 1994. godine, a upitno je da li je to saznanje ikad stiglo do policije.

‘NIJE BILO RAZMJENE INFORMACIJ­A IZMEĐU EUROPSKIH POLICIJA...’

Nijemac je još 1994. bio osuđen za napastovan­je

 ??  ?? Nijemac je postao osumnjičen tek 2017., kad je izvor otkrio policiji kako mu je ovaj u kafiću priznao da zna što se dogodilo s Maddie.
Nijemac je postao osumnjičen tek 2017., kad je izvor otkrio policiji kako mu je ovaj u kafiću priznao da zna što se dogodilo s Maddie.
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia