24sata

U još tri prometne nesreće u Istri, Svetoj Heleni i kraj Virovitice trojica poginulih

-

AUDIJEM U ZID VATROGASNO­G

PREMINUO NA MJESTU Martin Bušentičan­in (22) poginuo je kilometar od doma. Prije mjesec dana mijenjao je traktor za Audi.

U Sirovoj Kataleni u subotu oko 17.45 sati je 22-godišnji Martin Bušentičan­in udario autom u zid Vatrogasno­g doma i poginuo.

- Nije mu bilo spasa, jer je takvom brzinom udario u zid da se Audi okrenuo u smjeru dolaska. Doktorica koja je došla s Hitnom rekla je da je na mjestu mrtav. Svi koji smo se okupili, a bilo nas je puno, brzo smo se razišli jer to nismo mogli gledati – rekla je žena koja živi u blizini doma.

ODJEKNULO POPUT EKSPLOZIJE Bila je u dvorištu i čula prasak koji je odjeknuo poput eksplozije bombe, a čuo se i u susjedno selo. Martin se vozio od kuće nekih kilometar i došavši do mjesta gdje se cesta račva poput ipsilona, u blagom desnom zavoju produžio je ravno u ugao doma. Nesretni mladić se početkom godine doselio u rodnu Sirovu Katalenu s majkom koja je otišla s njim živjeti u Zagreb nakon što je Martin završio peti razred osnovne škole. Po riječima susjeda, korona ih je zatekla u rodnom selu i tu su ostali živjeti kod majčine mame.

Vrata obiteljske kuće otvorila nam je baka Marica i izašla u dvorište sva se tresući. Rekla je da ne može ništa govoriti jer je kao oduzeta. Od šoka i boli, ona i njezina kći, koja je samohrana majka, izgubile su svijest nakon što su saznale da je poginuo. Martin je prije nešto više od mjesec dana mijenjao traktor za Audi s čovjekom iz susjednog sela i, po riječima mještana, rijetko je do subote sjedao za volan.

PREMINUO U VOZILU HITNE Muškarac (58) poginuo je u nedjelju oko 11.10 sati u teškoj prometnoj nesreći u Vižinadi kraj Poreča. Vozeći Peugeot iz Crklade prema Vižinadi, neposredno prije oštrog desnoga zavoja koji vodi prema nogometnom igralištu udario je u metalni odbojnik te izletio izvan ceste nekoliko se puta prevrćući vozilom. Iako je Hitna stigla brzo, muškarac je, nažalost, preminuo na putu za pulsku Opću bolnicu.

U Svetoj Heleni u subotu oko 21.20 sati poginuo je 40-godišnjak u Nissanu. On je sletio s ceste u kanal, a potom udario u betonski kolni ulaz.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia