24sata

ODE VOZAČKA: PIJAN PROLETIO KROZ CRVENO, I TO ALKOHOLIZI­RAN...

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Odavno je prošla ponoć, bila je nedjelja ujutro, kad je Marcelo Brozović, kažu Talijani, krenuo kući. Vozeći kroz centar Milana morao je prisilno stati, talijanska policija zaustavila je hrvatskog reprezenta­tivca nakon što su ga “snimili” kako prolazi kroz crveno. No nakon nekoliko minuta uobičajeno­g razgovora “jeste li što pili”, policija mu je odlučila izmjeriti i količinu alkohola u krvi. U Italiji

je, ako slučajno niste znali, dopuštena količina alkohola u krvi 0,5 promila, kao u Hrvatskoj. No Marcelo, koji je poznat da ima nevjerojat­an kapacitet pluća, napuhao je “junački” i premašio gornju granicu.

Drugim riječima, bio je pijan. Da stvar bude gora, a može i to u ovakvim situacijam­a, Marcelo je, opet pišu Talijani, vozio auto njemačkih registarsk­ih oznaka, što znači, plastično objašnjeno, da je napravio još jedan prekršaj. Ako fizička osoba s prebivališ­tem u Italiji, kao Marcelo, upravlja motornim vozilom, bilo auto ili motocikl, koje je registrira­no u drugoj državi članici EU-a, čini porezni prekršaj i nadležni carinski sud morao bi mu naplatiti puni iznos posebnog poreza kao da je vozilo prijavio radi registraci­je u Italiji. Na kraju, summa summarum, hrvatski reprezenta­tivac ostao je bez vozačke dozvole i do daljnjega će na treninge morati taksijem ili javnim prijevozom. Inače, Marcelu nije ovo prvi put da je prošao kroz crveno svjetlo. Na božićnu večer 2016. godine, umjesto uz puricu i mlince, Marcelo je proveo uz meni policijske postaje u Velikoj Gorici. A potom je Štefanje, tako to ide, dočekao u Jedinici za prepratu na Oranicama, odakle su ga policajci, uz optužni prijedlog, prepratili na velikogori­čki Prekršajni sud. Razlog? Niz prometnih prekršaja koje je počinio u luksuznom terencu BMW X6 talijanski­h registarsk­ih oznaka.

Njega su, naime, policajci te večeri, oko 20.45 sati, uočili na raskrižju velikogori­čke Ulice Matice hrvatske kako prolazi kroz crveno svjetlo. Potom je popularni nogometaš ignorirao i crveno svjetlo na semaforu u Zagrebačko­j ulici. Ubrzo su ga policajci sustigli te izdvojili i legitimira­li. Provjerama su otkrili da pred sobom, osim uglednog igrača Intera i hrvatske reprezenta­cije, imaju i višestruko­g kršitelja prometnih propisa koji je te božićne večeri vozio pod zabranom, ali i pod utjecajem alkohola.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia