24sata

Uzeo je 15. trofej: Feštali na brodu

LEGIA PRVAK POLJSKE Domagoj Antolić osvojio je 12 trofeja s Dinamom i tri s Legijom, dva naslova prvaka i jedan poljski Kup

- Piše: HRVOJE TIRONI

Uh, još sam umoran. Stvarno se ne sjećam do kada smo slavili, znam samo da je bilo do jutra. Poslije utakmice smo brodom plovili po rijeci dok nas je pozdravlja­lo mnoštvo navijača pored rijeke. To je trajalo dva sata, a onda smo završili u noćnom klubu, priča nam Domagoj Antolić (30).

S Legijom je osvojio naslov prvaka, drugi u karijeri.

- Cijela je fešta bila malo promijenje­na zbog korone. Ovdje je tradicija da svi igrači Legije poslije osvajanja naslova prvaka idu na glavni gradski trg, pa kapetan momčadi stavi šal oko vrata na kip kralja Žigmunda. Tako smo slavili prije dvije godine, sad je ipak sve bilo malo drugačije, ali i ovo ću slavlje dugo pamtiti - kaže Antolić. U Legiji je dugogodišn­ji kapetan bio Ivica Vrdoljak.

- Pamte ga, kako ne... Brojni su Balkanci ostavili duboki trag u ovom klubu, pa nas ovdje jako vole i cijene. Srbin Miroslav Radović je 13 godina igrao za Legiju, jedan je od najvećih igrača u povijesti kluba, a i Ivica Vrdoljak je bio kapetan Legije. To navijači ne zaboravlja­ju. Oni su i otvorili vrata Legije drugim Balkancima, a vjerujem da sad i Vešović i ja radimo dobar posao, da ćemo ih dodatno otvoriti za neke druge igrače - kaže Antolić. Prepoznaju li vas i zaustavlja­ju navijači Legije po Varšavi? - Kako kad. Navijači su nam pravi fanatici koji obožavaju klub, teško je dočarati koliko su emotivno vezani uz Legiju. Evo, baš sam pričao sa suprugom pa sam joj objašnjava­o neke stvari. Sve one scene koje smo vidjeli nakon što je Hrvatska osvojila srebro u Rusiji, to sam doživio ovdje. Naravno, u gradu nije bilo pola milijuna ljudi, ali dok smo se vozili tim brodom po rijeci, mogli ste vidjeti i stare i mlade, i ženu i djecu kako plaču jer smo osvojili naslov.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia