24sata

SALJU IM IAKO IH

- Piše: IVANČICA LADIŠIĆ

Nisam željela te dodatke prehrani niti sam pristala na daljnju suradnju, no ostavljaju mi ih u sandučiću i traže da platim, požalila se Slavonka.

Ispričala je kako je tekao razgovor s djelatnico­m Helvetia Apotheke. - Zvali su me na ķućni telefon i kao zahvalu za anketu rekli mi da mogu odabrati i dobiti jedan od njihovih proizvoda na probu. Između ostalog nejasnoga govora žena napominje da taj probni proizvod ne plaćam, nego samo poštarinu ispričala je.

Stigao je prvi paketić.

- Poštar je ostavio proizvod i račun od 29,90 kuna za tablete, tablu od 20 komada. Potom stižu još dvije s računom od 32 kune i 37 kuna, pa opomena za neplaćeni dug od 103,90 kuna. Sve je bilo ostavljeno u sandučiću - začudila se novim paketima. Potom se prisjetila kako je tekao razgovor s djelatnico­m koja joj je ponudila nagradu.

ČITATI SITNA SLOVA

- U moru priče ona je spominjala prvu isporuku, drugu isporuku i ako sam zadovoljna mogu nastaviti suradnju. Ja ni jednom nisam pristala na daljnju suradnju niti daljnje isporuke, samo naivno na prvu, za koju me navela da mislim da je besplatan uzorak. Na kraju razgovora sam rekla da mi ništa ne šalje jer neću uzimati te dodatke prehrani. No djelatnica je rekla da nisam obavezna dalje uzimati i da mogu samo probati. Tako me nagovorila da ih pošalju, no nastavili su slati - ogorčena je postupkom. Dodala je da iz obavijesti koje je dobila uz proizvod nije uspjela shvatiti zašto to šalju i što treba napraviti. Poslala nam je uplatnice s pripadajuć­im pismima. U prvom koje je primila ne piše da treba otkazati slanje sljedeće pošiljke. Samo navode da magnezij treba redovito uzimati i kuna platila je poštarinu za besplatan proizvod. No što se pošalje bez pristanka smatra se promidžben­im darom i za to se ne smije naplatiti ni poštarina

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia