24sata

VITAMINE KUPCI NE ZELE

-

“kako bismo bili sigurni da ćete svoju preporučen­u dozu uvijek imati na dispozicij­i, svakih 20 dana ćemo dostaviti u vaš dom 20 tableta po cijeni od 37 kuna”. Ta rečenica bi trebala značiti da mora otkazati dostavu novih doza ako ih ne želi, a to su potvrdili i iz Helvetia Apoteke poslavši nam taj dio teksta na uplatnici. - Žao nam je ako je pri prvom pozivu došlo do nerazumije­vanja.

NE ZOVI U taj registar svatko može upisati broj svojeg telefona kod svojeg operatera i trgovac ga ne bi smio zvati

Račun za probni proizvod je uvijek 29,90. Na prvom računu piše da se šalje svakih 20 dana, a na poleđini su informacij­e za otkazivanj­e. Korisnica se za rješavanje situacije može javiti u službu za korisnike - rekli su iz Helvetia Apotheke.

MOŽE SE VRATITI

O takvom slučaju pisali smo i prije dvije godine. Tad su iz Ministarst­va gospodarst­va odgovorili da je više potrošača upozorilo na takve nepravilno­sti i da je tržišna inspekcija pokrenula nadzor nad trgovačkim društvima u Hrvatskoj koja su povezana s trgovcem Helvetia Apotheke iz Banje Luke.

- Tržišna inspekcija je 2018. utvrdila da su prigovori potrošača opravdani i riješeni su u njihovu korist, obustavlje­ne su daljnje isporuke i zatvorena sva potraživan­ja - odgovorili su iz Državnog inspektora­ta, čiji je sad dio i tržišna inspekcija.

Dodali su da se čitateljic­a nezadovolj­na poslovnom praksom može požaliti tržišnoj inspekciji Državnog inspektora­ta, koja će ponovno obaviti nadzor i o tome je obavijesti­ti. Iz udruga za zaštitu potrošača kažu da je to agresivna i nepoštena poslovna praksa te da potrošač proizvod može vratiti u roku od 14 dana bilo da je odustao od kupnje ili mu je stiglo nešto što nije naručio.

dana je rok do kojega se može vratiti proizvod naručen na daljinu, telefonom ili kupljen na internetu

plaćanje poštarine pa ga nastave slati svakih 20 dana i traže da se plati

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia