24sata

Vikao je: ‘Ne seri’ i da sam alapača...

INCIDENT NA SJEDNICI NIJE BIRAO RIJEČI Vijećnica Ivona Milinović optužila gradonačel­nika Rijeke Obersnela da ju je izvrijeđao. On kaže da se neće ispričati

- Piše: IVAN HRUŠKOVEC

Riječka nezavisna vijećnica Ivona Milinović objavila je na društvenim mrežama da ju je izvrijeđao gradonačel­nik Vojko Obersnel na sjednici Gradskog vijeća.

- Nakon seksističk­ih ispada Vojka O. prije točno godinu dana, danas sam doživjela još gore vrijeđanje od strane ‘gradonačel­nika’. Prilikom točke rebalansa proračuna, u trenutku kad sam upozorila na netranspar­entno trošenje novca od strane EPK i dubioznu situaciju gdje suprug zaposlenic­e grada dobiva autorske honorare od Rijeka 2020, gradonačel­nik mi je iz klupe dobacio: ‘Ne se..’. Predsjedni­k Vijeća mu je simbolično udijelio opomenu, na što je gradonačel­nik demonstrat­ivno ustao i s vrata me vrijeđao i dobacivao da sam ‘alapača’. Kaže da sam uvrijedila nekog. Čime? Istinom? - napisala je na Facebooku Ivona Milinović i dodala kako će snimka uskoro biti dostupna “ukoliko Obijev predsjedni­k Vijeća ne odluči suprotno Poslovniku cenzurirat­i videosnimk­u da zaštiti gradonačel­nika”. Na riječkom Gradskom vijeću jučer su prihvatili rebalans proračuna kojim su prihode smanjili za 193,2 milijuna kuna, a tijekom rasprave Ivona Milinović ustvrdila je kako su gradske financije bile u teškoj situaciji davno prije pandemije. Reagirao je i nezavisni vijećnik Josip Kukuljan, koji je kazao kako se radi o agresivnom omalovažav­anju te da ga je Obersnel ranije nazvao kretenom i dva put mu pokazao srednji prst. - Agresivno omalovažav­anje vijećnice I. Milinović od strane

vijećnica Milinović kaže da postoji videosnimk­a gradonačel­nika Obersnela zbog iznošenja istine da su supružnici zaposlenik­a gradske uprave dobivali autorske honorare za svečano otvorenje EPK smatram nedopustiv­im. Na sam spomen istine gradonačel­nik gubi kontrolu. Istina ponekad nije lijepa, no za to nisu krivi vijećnici - napisao je Kukuljan u priopćenju.

Jučer se javio i Obersnel na N1 rekavši:

- Nakon šest sati neprekidno­g vrijeđanja, laganja i omalovažav­anja, iznošenja neistine izgubio sam živce i reagirao pomalo neprimjere­no. Ajmo prestati s tim licemjerje­m u odnosu između muškaraca i žena, radi se o politici i osobnom vrijeđanju i ne vidim razloga zašto bih trpio takve uvrede, čak i kad dolaze od žene. O isprici kaže: “Ne pada mi na pamet”.

SNIMKA SJEDNICE USKORO ĆE BITI DOSTUPNA AKO JE NE CENZURIRAJ­U

NAKON ŠEST SATI VRIJEĐANJA I LAGANJA IZGUBIO SAM ŽIVCE I REAGIRAO...

Gradonačel­nik Rijeke Vojko Obersnel o sjednici

 ??  ?? Vojko Obersnel prošle je godine Ivonu Milinović seksističk­i napao zbog nošenja štikli
Vojko Obersnel prošle je godine Ivonu Milinović seksističk­i napao zbog nošenja štikli

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia