24sata

ODBIO DINAMO

Dinamo mu je ponudio 560.000 eura na godinu, no Matjaž Kek je odbio

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Matjaž Kek (58) do kraja tjedna trebao je potpisati ugovor s Dinamom do lipnja 2023. ili do lipnja 2024. godine. Dakle, na tri ili četiri godine. No sve je presjekao slovenski nogometni savez koji je objavio da Kek ostaje izbornik.

- Na odmoru sam s obitelji. Ne mogu ništa puno komentirat­i, takav je dogovor sa slovenskim savezom. Moram prvo s njima riješiti - rekao nam je Matjaž Kek slatko se nasmijavši kad smo mu rekli da ga očekujemo u Maksimiru. I to vrlo brzo. Slovenski mediji pisali su kako je Dinamo Keku ponudio 800.000 eura na godinu i da će zarađivati tri puta više nego na klupi njihove reprezenta­cije, ali doznajemo kako bi mu plaća u Dinamu trebala biti mnogo manja. Slovenac bi trebao zarađivati 560.000 eura na godinu. Naravno, da je pristao.

VAHA I CVITA OČEKIVALI VELIKE STVARI

Podsjetimo, Nenad Bjelica na godinu je imao 1,2 milijuna eura. Dakle, Kek bi bio upola jeftiniji od Bjelice. U Maksimiru su se nadali kako će Matjaž biti pravo rješenje za “modre” i da će u Europi napraviti velike stvari, baš kao što je to učinio Nenad Bjelica. Mislili su to i mnogi bivši dinamovci, koji su ga smatrali idealnim rješenjem. - Kek bi bio pravi izbor. Dinamu treba takav autoritet - rekao nam je Vahid Halilhodži­ć, bivši trener Dinama. - Mislim da bi bio pravo rješenje za Dinamo. On je top trener, ali trebamo pričekati da sve riješi sa slovenskim savezom. Ako doista dođe, to je pravi izbor. Očekujem velike stvari od njega - rekao nam je Igor Cvitanović (49), najbolji strijelac u povijesti Dinama. No Kek nije riješio sa slovenskim savezom. Točnije, riješio je, ali na Dinamovu žalost, odlučio je ostati izbornik vlastite domovine.

‘ŽELJA MU JE BILA VODITI DINAMO’

S izborom Keka slagali su se i Dinamove legende iz 1967. godine.

- I dok je radio velike stvari s Rijekom, mislim da mu je želja bila voditi Dinamo. S Rijekom je imao puno uspjeha, ali u Dinamu su očekivanja puno veća. Treba biti spreman za taj izazov - rekao je Slaven Zambata (79), član pobjedničk­e generacije 1967.

No ima i onih koji smatraju da

Kek i nije tako dobro rješenje.

- Nije sporno njegovo trenersko znanje i veličina, ali mislim da ne bi napravio tako dobre rezultate kao Nenad Bjelica. Otići će neki igrači i ne bi imao tako jaku momčad kao što ju je imao Bjelica kad je dolazio do velikih pobjeda u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Mislim da njegov mandat ne bi bio biti tako uspješan što se tiče Europe kao što je bio Bjeličin - kazao je Krasnodar Rora (75). Keku bi u Dinamu bilo dosta lakše nego prethodnic­ima jer bi ‘modri’ preskočili drugo pretkolo Lige prvaka. Ajax će iz play-off runde otići izravno u skupine, a Dinamo će se preseliti u treće pretkolo Lige prvaka. Od skupina će ga dijeliti tek dvije stepenice, a od osiguranja europske jeseni, barem kroz Europsku ligu, samo jedna pobjeda. No do toga neće doći jer se Kek, kako je objavio slovenski savez, zahvalio Dinamu i ostao izbornik Slovenije.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia