24sata

Dudu ušao u HNS: Moj sin Matheus igrat će nogomet u Hrvatskoj

NOVO POJAČANJE Hrvatska me u Rusiji nije iznenadila, kaže Eduardo da Silva, koji će biti ambasador HNS-a na Euru 2021.

-

Eduardo da Silva (37) vratio se u Hrvatsku, a sljedeće godine Dudu će biti ambasador hrvatske nogometne reprezenta­cije na Europskom prvenstvu.

- Za Božić sam bio u Zagrebu, posjetio predsjedni­ka Šukera i predložio mi je tu ideju. Sa zadovoljst­vom sam pristao, bit će mi čast biti ambasador HNS-a i hrvatske reprezenta­cije na Euru - kaže Eduardo, koji je treći strijelac (iza Šukera i Mandžukića) Hrvatske svih vremena.

A kako je on proživljav­ao uspjehe “vatrenih” u Rusiji? - Svjestan sam kvalitete koju imamo. Nekoliko nam je puta malo nedostajal­o za velik uspjeh, posebno 2008. protiv Turske i 2016. protiv Portugala. Nisam bio iznenađen da je Hrvatska došla do finala, igrao sam s 80 posto tih igrača i baš mi je drago što su postigli takav uspjeh. Luka Modrić postao je i najbolji nogometaš na svijetu. - Svatko od nas sanja biti najbolji, kao što su bili naši uzori, poput Zidanea i Romarija. Igrao sam s Lukom Modrićem,

pa i protiv njega kad je bio u Tottenhamu i Realu. Ma zaslužio je sve što mu se dogodilo. Karijeru je gradio pažljivo i došao je do najviše moguće razine.

A Dudu danas?

- Trenutno živimo u Rio de Janeiru, volio bih da smo u Hrvatskoj, no tamo imamo sve posloženo: kuću, školu... Sin Matheus ima devet godina, zaljubljen je u nogomet. Plan mi je da dođe u neku nogometnu školu u Europi, možda u Hrvatskoj, ali vidjet ćemo kako će se sve to razviti. (dv)

EDUARDO

 ??  ??
 ??  ?? Dudu je i dalje treći strijelac u povijesti naše reprezenta­cije
Dudu je i dalje treći strijelac u povijesti naše reprezenta­cije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia