24sata

ZBOG PIKADA SAM OSTAVIO NOGOMET

DOGODILA SE LJUBAV Gledao sam nogomet u kafiću, a smetali su mi dečki koji su stajali ispred televizora. Onda sam zaigrao s njima i sve ih dobio, kaže Dragutin Horvat

- Piše: FABIJAN HRNČIĆ

gledao u jednom kafiću jer kod kuće nismo imali te programe. Tamo su bili dečki koji su mi stalno smetali jer su bili na putu do televizora. Bio je to lokalni pikado klub i čekali su protivnike, a jedan igrač nije im se pojavio. Nagovorili su me da odigram kako ih ne bi diskvalifi­cirali, ali meni je bilo glupo bacati strelice na jednu stranu i ići po njih na drugu. Pa to je kao da nosiš kamenje s lijeve na desnu stranu i obrnuto. Ali tu je tek počela ljubav...

PROVOKACIJ­E PROTIV PRICEA

- Došli su protivnici, ja sam ih sve dobio. Tad sam se zaljubio u pikado. Ostavio sam nogomet i odlučio se za pikado. Bio je europski prvak u elektronič­kom pikadu, iako više voli klasični. Osvojio je Super League 2016. te je pokušao igrati na profesiona­lnoj razini. - Prije dvije godine, kad sam bio na SP-u, probao sam kao profesiona­lac, ali to ne ide bez sponzora. Pa 30-ak puta trebate letjeti u Englesku, tamo biti neko vrijeme, to je oko 60.000 eura. Danas imam stabilan posao, radim s hidrauliko­m.

NAMUČIO VAN BARNEVALDA

Pobjeđivao je i velika imena poput trećeg igrača svijeta, Velšanina Gerwyna Pricea (35). Iceman voli provocirat­i protivnike, a radio je i to Dragutinu. - Bacio je 180, okrenuo se i vikao prema publici. Onda, kako to ide, nije me razumio kad sam ga otjerao u p. m. i igrao dalje. Provokacij­e - ili znaš s njima igrati ili ne znaš. Pikado se 80 posto igra u glavi objašnjava Braco i osvrće se na najtežeg protivnika u karijeri: - Bilo je to protiv Raymonda van Barnevelda, bilo je 3:3 pa 4:4, imao sam prilike za break i meč, ali ispustio sam pobjedu. World Cup of Darts je na rasporedu u studenom u Grazu. Ako bi Hrvatska nastupila, bi li za nas mogao zaigrati i Braco? - Hrvatska može igrati na tom natjecanju, ali to ovisi o tome koja zemlja prenosi turnire, uglavnom oni dobivaju pozivnice. Tako da je teško o tome govoriti - objašnjava Horvat i osvrće se na trenutno najboljeg hrvatskog igrača pikada Borisa Krčmara (40).

- Igrao sam i protiv Borisa Krčmara i dobio sam ga, kao i moja momčad. Onda se malo naljutio na mene, ali sve se to smirilo za desetak minuta. Sad mu ne ide, a možda se ‘ukine’ ova godina, vidjet ćemo. On ne voli taj klasični pikado i za njega bi bilo bolje da igra elektronič­ki, ali tko zna - završio je Dragutin Horvat.

www.niktitanik.com

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia