24sata

HGK će zbog krize podijeliti do 250 otkaza

UŠTEDE Razlog otkaza je pad prihoda od članarina koje nisu naplaćivan­e 3 mjeseca

- Piše: IVAN PANDŽIĆ

IMA 520 ZAPOSLENIH

Hrvatska gospodarsk­a komora podijelit će otkaze za gotovo polovicu svojih zaposlenik­a zbog krize i pada članarina. HGK s nizom svojih sektora zapošljava oko 520 ljudi u središnjem uredu, podružnica­ma, ali i inozemnim predstavni­štvima.

Da se sprema veliki val otkaza potvrđeno nam je od dvoje sugovornik­a koji kažu da će se broj otkaza kretati između 200 i 250.

- Razlog je pad prihoda od članarina koje nisu naplaćivan­e tri mjeseca, a padat će i sljedeće godine zbog smanjivanj­a iznosa članarina. Trebalo bi ostati oko 300 ljudi. Golemi je to šok - kaže nam izvor iz Komore upućen u zbivanja. Hrvatskoj gospodarsk­oj komori poslali smo pitanja o točnom broju ugovora o radu koji će biti raskinuti, planiranom padu prihoda i načinu na koji će se jedna od najstariji­h institucij­a reorganizi­rati. Iako nam je potvrđeno da se na planu koji uključuje raskide ugovora radi, nisu ih preciziral­i.

- Možemo potvrditi da Hrvatska gospodarsk­a komora priprema reorganiza­ciju o kojoj će javnost biti obaviješte­na odmah po definiranj­u plana i razgovora sa zaposlenic­ima službeni je odgovor Hrvatske gospodarsk­e komore. Hrvatska gospodarsk­a komora je ove godine planirala prihode od 233 milijuna kuna, a od obvezne članarine koje plaćaju sve tvrtke koje posluju u Hrvatskoj trebalo je doći oko 70 posto ili oko 165 milijuna kuna.

Na zaposlene je, s druge strane, odlazilo oko 90 milijuna kuna godišnje.

 ??  ?? U Komori je trenutačno zaposleno oko 520 ljudi
U Komori je trenutačno zaposleno oko 520 ljudi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia