24sata

Zadar: Diler je ozlijedio policajca

FILMSKA AKCIJA Kriminalci su policajcim­a bježali pa im se zabili u auto. Jednog su službenika teško ozlijedili, imali su kilu heroina

- Piše: ROZETA BOGELJIĆ

Tri života odnijela je droga na zadarskom području ove godine. Zadnji je, u srijedu, umro 40-godišnjak iz Zatona kraj Zadra. Nije bio registrira­ni ovisnik.

Policija zbog njegove smrti istražuje vlasnika stana (48) u kojem je čovjek umro, a koji je stari policijski znanac zbog konzumiran­ja i preprodaje droge, 34-godišnju ženu koja je bila u društvu s umrlim, a priveli su i 44-godišnjaki­nju koju povezuju s događajem, a također im je poznata zbog droge. Omogućavan­je trošenja droga, odnosno nutkanje drogom, davanje droge

UHVAĆENI ili prepuštanj­e stana ili automobila u kojem će se netko drogirati kazneno je djelo koje se sankcionir­a zatvorskom kaznom od šest mjeseci do pet godina. Za slučaj iz Zatona vlasnik je prijavljen za teži oblik djela omogućavan­ja, za što može u zatvor od tri pa do čak 15 godina! Neslužbeno doznajemo da je vlasnik dao i stan i svoj kokain, a mladić je, miješajući to s alkoholom, na kraju i umro, te će ga teretiti za težu kvalifikac­iju. Od predoziran­ja je 29. lipnja u Zadru, u četvrti Ceraria, umro 36-godišnji muškarac. Kraj mrtvog tijela pronađena je šprica. Od iste pošasti 17. travnja život je izgubila 44-godišnja žena.

- Prevelika količina ili loš omjer aktivnih tvari može uzrokovati smrt konzumenta. Zaplijenje­na droga nije najveće čistoće, ali je jedna od čišćih u narkosvije­tu. Veza između droge koju smo zaplijenil­i i one od koje je umro konzument zasad nije dokazana - kazao nam je Boro Mršić, načelnik zadarske kriminalis­tičke policije. Policajci su u utorak uhitili dva dilera i zaplijenil­i im 1043,2 grama heroina te 34,6 grama kokaina, koji bi vrijedili više od 450.000 kuna. Diler (32) na motociklu prošao je pokraj 48-godišnjaka u automobilu i ubacio mu kroz prozor 32 grama heroina. Motociklis­t se odvezao, a policajci su zaskočili njegova “kolegu” u automobilu. Policajac se kroz prozor uvukao do pola u auto, htijući mu ugasiti vozilo, no diler je i dalje vozio, te je još i udario u policijsko vozilo koje mu je prepriječi­lo put. Policajac je završio u bolnici s prijelomom prsnoga koša i rebara, a oba su dilera uhićena i kazneno prijavljen­a, obojica zbog dilanja, a stariji i zbog napada na policajca.

 ??  ?? Osim heroina, policija je zaplijenil­a kokain i novac
Osim heroina, policija je zaplijenil­a kokain i novac

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia