24sata

Pohana piletina Marka Palfija budi emocije nedjeljnog ručka

-

Ova pizza je sjajan dodatak na ponudu koju inače imamo. Ona je bez aditiva i umjetnih kvasaca, a tijesto fermentira 48 sati. Imamo je u vege varijanti, te sa šunkom ili drniškim pršutom, objašnjava nam Palfi.

Cijene komada pizza kreću se od 18 do 22 kune, slavni smokey double burger je 52, a pohano pile sa salatom od svježih krastavaca je 46 kuna.

- Primijetio sam da ljude često povuku emocije, a pohani picek je nekad bio nedjeljni ručak dodao je Palfi.

Ovi batci nisu ono na što smo navikli u maminoj ili bakinoj kuhinji, malo su drukčiji, ali neviđeno ukusni.

SAMO VRHUNSKI SASTOJCI

U obogaćivan­ju ponude potrudio se i Mate Janković. On i njegov tim prilagodil­i su se ljetu.

- Ovo je ljetna inačica instituta za kobasice. Osim burgera, hot doga i wrapova, sad smo dodali salatu od hobotnice, koja nije klasični street food - rekao je voditelj kućice na Fuliranju Ivan Badžek.

Zanimljiva su imena koja su nadjenuli jelima, a zapravo su prigodna i u skladu s nazivom Jungle Fuliranja. Na meniju su Tarzan’s hot dog (37 kuna), Jane’s Chicken Wrap (43 kune), Jungle Hoba Salad (53 kune) i Mowgli burger (52 kune).

- Iza te kućice na Strossmaye­rovu trgu je cijeli tim ljudi. Ne možeš imati vrhunski proizvod ako nemaš prave sastojke, a mi imamo svog mesara, pekara i OPG-ove za piletinu te voće i povrće - dodao je Badžek. A salata od hobotnice im je sjajan potez. Svježa, s mnogo komada hobotnice i kiselinom koja osvježava.

Marin Medak predstavlj­a se u “kamiončiću”, a u ponudi ima burger, pulled pork i pileći ražnjić s kus kus salatom, a sve je standardno ukusno.

Za slastice se ovog puta potrudio Robert Hromalić. U mnoštvu prirodnih sladoleda samo za Fuliranje Jungle pripremio je potpuno novi okus, a to je sladoled od limunske trave i sorbeta od kupine.

SPOJILI SU MANGO I TEKILU

- Neće ga biti u prodaji, ovo je jedinstven­a prilika da ga kušate rekao je Hromalić.

Sjajne stvari s pićima rade u kućici GINgle Jungle.

- Spojili smo mango i tekilu te pire od maline i džin. Uspjelo je - otkrio je Andrija Angeli Radovani, koji ponosno ističe kako su sve čaše recikliraj­uće.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia