24sata

‘Samo da još JOŠ SAMO 180 MINUTA dobijemo te dvije i idemo među elitu’

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

UGOVOR DO 2021.

Cijela sezona može se sažeti u dvije posljednje utakmice. Sad moramo biti pravi i izboriti Premiershi­p. Cijelu sezonu smo dobri, od sedmoga kola smo na prvom ili drugome mjestu, rekao je Slaven Bilić.

Dva kola prije kraja prvenstva vodeći Leeds ima 84 boda, Bilićev WBA 82, treći Brentford 81. U Premiershi­p izravno idu prve dvije momčadi.

- Do kraja igramo s Huddersfie­ldom u gostima i QPR-om kući. Vjerujem u svoju momčad, no problem je Brentford. Igraju odlično, pobjeđuju sve redom, ne gube bodove kaže Slaven Bilić. Brentford je zaista u velikom naletu, ima osam uzastopnih pobjeda, čime se malo koja momčad može pohvaliti. Točnije, od liga “petice” samo je Real Madrid u boljoj seriji od Brentforda, Madriđani imaju devet pobjeda zaredom. Inače, Brentford je momčad u kojoj je čak devet Danaca, uključujuć­i trenera. Primjerice, danski Kopenhagen ima samo dva Danca više. - Dobri su, cijelo vrijeme nas prate, za vratom su nam. No trebamo biti hrabri do kraja i vjerujem u uspjeh - kaže Bilić, koji bi mogao postati prvi hrvatski trener koji je uveo momčad iz Championsh­ipa u Premiershi­p.

A taj uspjeh, izračunali su pedantni Englezi, donosi 190 milijuna eura, daleko najviše od TV prava, potom od godišnjih ulaznica, sponzora... Zna dobro Bilić što to znači za klub, pa u posljednje dvije utakmice ulazi s motom “samo hrabro”. Na Otoku je malo splasnula napetost zbog korone, a u Bilićevu klubu testovi su redoviti.

- Ponedjeljk­om i četvrtkom uzimaju nam bris iz nosa. Nasreću, nema zaraženih. Na utakmice idemo busom jer nam je sve blizu. Poštujemo, naravno, nova pravila u svlačionic­ama, poštujemo distancu - rekao je Bilić, koji protiv Huddersfie­lda igra danas u 18.30.

 ??  ?? Bilić je potpisao dvogodišnj­i ugovor u lipnju 2019.
Bilić je potpisao dvogodišnj­i ugovor u lipnju 2019.
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia