24sata

‘Novaka pljuju jer je Srbin, a on ima hrvatske krvi...’

RECI IM, DEDA! Napadaju ga ljudi koji i ne znaju gdje je Srbija jer je slavniji od svih, tvrdi Žagar

-

Sam sam. Ja i fotografij­e. Od Novakove bake Sande sam se rastao, a druga supruga preminula je prije tri godine.

Počeo je tako razgovor za portal nova.rs Zdenko Žagar (82), otac Dijane Đoković, majke najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića. Hrvat je iz Vinkovaca i živi u beogradsko­j četvrti Čukarica.

- Hrvat sam, iz Vinkovaca. Kao i pokojna Novakova baka. Ali zapravo sam uvijek govorio da sam Jugoslaven. U Beograd je i mene i Novakovu baku doveo posao, vojnička služba. Obiteljski odnosi nisu bili baš idealni.

- Svašta se događalo i ja nisam baš sudjelovao u Novakovu odrastanju. Zbog posla sam živio u Prištini, još i prije nego

JA SAM HRVAT

što se on rodio. Dakle, viđali smo se samo vikendom. Onda sam se rastao i dodatno distancira­o od obitelji. Novak je više vremena provodio s drugim djedom. Bilo je teško, ali sad je sve bolje.

S unukom se redovito čuje. - Često mu napišem poruku. Ako mi se nešto ne sviđa, napišem mu to. Odgovori mi uvijek. Samo mi se ne sviđa njihova prehrana. Ma svaka čast mrkvi i cikli, ali on je premršav. Djed Zdenko bio je na Adria Touru u Beogradu.

- Pa nije Novak donio koronu u Beograd! Baš sam bijesan. Jako je puno prljavštin­a. A jedini povod i razlog za to bacanje ljage je to što je on Srbin! Jer ti stranci koji ga pljuju ne znaju ni gdje je Srbija. A bolji je i slavniji od svih njih! (dv)

 ??  ?? Iz Vinkovaca sam se zbog posla preselio u Beograd, kaže Zdenko Žagar
Iz Vinkovaca sam se zbog posla preselio u Beograd, kaže Zdenko Žagar

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia