24sata

PRODAO SAM KUĆU DA NAPRAVIM VIDEOIGRU

Marko Tominić (38) nada se uspjehu u gaming industriji, a sve što ima uložio je u horor igru smještenu u Gorskom kotaru

- Piše: BRUNO PUŠIĆ

Gorski kotar, mnogima omiljeno mjesto za obiteljski odmor, u njegovoj je viziji bio poprište serije ubojstava povezanih sa štovanjem đavla.

Marko Tominić (38) iz Pule na videoigri nazvanoj “Saint Kotar” radi već godinama, a putem Kickstarte­r kampanje posljednji­h tjedan dana skupljao je sredstva potrebna kako bi videoigra u koju je sve uložio ugledala svjetlo dana. Ovo “svjetlo” potrebno je shvatiti uvjetno jer riječ je o mračnoj avanturi u žanru psihološko­g horora, čiji je demo već dostupan i zaintririg­irao je igrače diljem svijeta.

- Sve je počelo daleke 2016. godine. Tad, u samim počecima, bilo je to bez iskustva te s puno mašte i volje, ali od prošle godine imam tim ljudi koji sa mnom radi na projektu - rekao nam je idejni tvorac.

Tominić je Istrijan, ali pojasnio nam je zašto je baš Gorski kotar završio u središtu. - Gorski kotar mi je najljepša regija. Ima prirodnu ljepotu, ali i tu neku dozu mistike, što sam smatrao idealnim. Igra će se prodavati globalno, a htio sam na neki način dati svoj doprinos promociji zemlje koju toliko volim - kaže. Rijetko kad ovakve priče u gaming industriji potiču od Hrvata, a Marko nam je objasnio i gdje je problem. - Nedovoljan broj stručnog kadra, a u našem slučaju dodatno i to što smo jedini ovakav studio u Puli. Ljude bih trebao platiti od prihoda koji će tek stići pa sam shvatio da moram sve riskirati kako bi ovo uspjelo. Uložio sam obiteljsku kuću, a taj je novac gotovo potrošen. Drugi problem je taj što od države nemamo nikakve pomoći - zaključuje. Crowdfunfi­ng kampanja traje još sedam dana, a već su prikupili propisani minimum. Do kolovoza 2020. planiraju završiti igru, u kojoj glasove likovima posuđuju i neka poznatija glumačka imena poput Happyja Andersona, iz popularnih Netflixovi­h serija ‘Mindhunter’ i ‘Snowpierce­r’.

 ??  ?? Marko (u sredini) sa svojim razvojnim timom u Puli
Marko (u sredini) sa svojim razvojnim timom u Puli
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia