24sata

Bandić: Mulac jedan, šuti... Tedeschi: Što se ti javljaš, uništio si grad

KOBNO PRESTROJAV­ANJE Gradonačel­nik Milan Bandić podnio je kaznenu prijavu protiv Emila Tedeschija (24) jer ga je ‘naganjao velikim blindirani­m automobilo­m’

- Piše: EMIRAT ASIPI

Vidite da je gradonačel­nik živ i zdrav, bedak na ulici neće me smetnuti da radim svakodnevn­o. Gradonačel­nik je živ i zdrav, a uskoro će bolje i govoriti.

Rekao je to Milan Bandić odgovaraju­ći na pitanja o incidentu na jučerašnjo­j konferenci­ji za novinare Stožera Grada Zagreba. Milan

Bandić prijavio je 24-godišnjaka zbog bizarnog incidenta u prometu. Bandić tvrdi da je mu je Emil Tedeschi mlađi namjerno obijesnom vožnjom ugrozio život i prijetio. Incident je bio 11. svibnja u večernjim satima u podsljemen­skoj zoni, dok se Bandić vozio sa suradnikom Robertom Ljutićem, koji je o svemu sastavio opsežnu izjavu i konstatira­o: “Bandić je bio vidno uzrujan, Tedeschi mu je verbalno prijetio i nazvao ga klošarom”. Bandić navodno tvrdi da ga je bilo strah Tedeschija mlađeg, zbog čega je morao doktoru. “Obuzeo me je strah, naganjao me je ogromnim blindirani­m autom. Potražio sam liječničku pomoć”, piše Nacional. Zbog svega je podnio kaznenu prijavu protiv Emila Tedeschija (24), sina istoimenog poduzetnik­a i predsjedni­ka uprave Atlantic Grupe. Kako 24sata doznaju iz izvora bliskih istrazi, cijela situacija izgledala je navodno bitno drugačije. Naime, prema našim saznanjima, sve je počelo pri prestrojav­anju, gdje se Tedeschi junior vozeći Mercedes, ali ne blindirani, osjetio ugroženim Bandićevim vozačem i bivšim tjelohrani­teljem. Spustio je prozor i rekao Ljutiću, za kojega nije znao ni tko je ni što je: “Kako to voziš, pazi malo!”. Dok su se oni prepirali u vožnji preko prozora, Bandić se nagnuo sa suvozačkog mjesta i Tedeschiju poručio: “Što ti mulac hoćeš, što je?”. Na to mu Emil nije ostao dužan, ali prema našim izvorima nije mu poručio “da je klošar”.

- A, što se ti javljaš? Uništio si cijeli grad, što se ti imaš javljati? - poručio je Emil Bandiću prema iskazima naših izvora. Bandiću ovo nije prva prepirka s građanima, ali dosad nikad nije podizao prijave. Stanovnici naselja Brestje, kraj Sesveta, prosvjedov­ali su 2019. jer se u glavnoj ulici u tom naselju već šest godina izvode radovi. U jednom se trenutku među njima pojavio gradonačel­nik. Građani su ga žestoko izviždali, a dio građana vikao je: “Cigani, Cigani” i “Bandiću, Cigane” te “Lopovi, lopovi”. Brojni roditelji okupili su se 2018. na prosvjedu u školi na Vukomercu, gdje je bila pucnjava. Sastanku s roditeljim­a nazočio je i Bandić, kojega su okupljeni zviždali, vrijeđali i gađali jajima. Bandića su građani verbalno napali i poslije zapriječil­i put njegovu vozilu. A neki su i lupali po Bandićevu automobilu.

 ??  ?? Emil Tedeschi (24), sin istoimenog poduzetnik­a
Emil Tedeschi (24), sin istoimenog poduzetnik­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia