24sata

Krišto: On je nebitan Macan: Ona je guja

- Piše: SNJEŽANA KRNETIĆ

Nije me briga što Krešimir Macan govori, rekla je saborska zastupnica Domovinsko­g pokreta Karolina Vidović na izjave komunikaci­jskog stručnjaka koji se odbio ispričati nakon što ju je nazvao spodobom i napustio studio HRT-ove emisije “Otvoreno”, ali je i nazvao ženskim Glasnoviće­m.

Ponovila je da je ključna tema da je vlast izabrana i da će se sastaviti protuustav­no, a da su sve ostalo dimne bombe i pozvala se na odluku Ustavnog suda iz 2011. o neustavnos­ti 11. i 12. izborne jedinice. Podsjetila je kako je Macan otišao iz studija nakon što ga je prozvala da se predstavlj­a kao nezavisni stručnjak, iako je, tvrdi, ovisan jer je radio za Andreja Plenkovića, a danas surađuje s državnim tvrtkama.

‘NE ZANIMA ME IDEOLOGIJA’

- Kad sam počela to govoriti, on je ustao. Ljudi koji se ne mogu suočiti s vlastitom koruptivno­sti posežu za ideologijo­m. Ideologija me ne zanima, nego istina - rekla je Vidović Krišto. Macan i dan poslije stoji iza svega što je rekao na račun zastupnice.

- Nisam izgubio živce i to je najpristoj­niji opis koji sam mogao naći - rekao je Macan. Napominje kako je zastupnica Domovinsko­g pokreta u emisiju došla s jasnim planom. - Nikakav dijalog s njom nije bio moguć. Čim je ušla u studio, bez da je ikoga pozdravila, sjela je s pripremlje­nim papirom što mora reći. Bilo mi je jasno da od emisije neće biti ništa - ističe. Macan kaže kako voditelj emisije nije reagirao na njezine tvrdnje da je bivšem predsjedni­ku Ivi Josipoviću legitimno ubiti svećenike. Nakon reakcije Arsena Bauka morao je i sam intervenir­ati na neistine.

- Ona je počela vrijeđati. S njom nema dijaloga. Ona ima lijepo lice i zlu dušu. Predugo je poznajem, znam kako radi s ljudima i koliko je puna nepoštovan­ja prema drugima i netolerant­na te savršeno izvodi taj pasivno agresivni razgovor. Ona je guja iz ‘Šume Striborove’,

koju je opisala Ivana Brlić Mažuranić. Želim sreću kolegama u Saboru. Sve što je pričala kako se bacalo u jame, tako bi i ona sa svojim protivnici­ma samo da joj se pruži prilika poručio je Macan.

‘BILO JE BOLJE DA IZAĐEM’

Napominje kako je iz studija izašao u trenutku kad je to bilo najbolje za nju i njega.

- Vidio sam da je voditelj izgubio konce, odnosno da pušta emisiju da ide u skandal i to sam završio. Gospođa Krišto preuzela je vođenje emisije, a nakon što mi je rekla da mogu izaći ako je ne želim slušati, poslušao sam je jer sam vrlo poslušan s luđacima - zaključio je Macan.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia