24sata

KI LOPATAR že, sve je to moje! Ne dam pašnjak!’

- Pišu: D. MAHMUTOVIĆ, H. MERDANOVIĆ

Ja sam jedini ovdje legalan, viče kroz smijeh Nenad Štokić dok naginje hladnu rakiju. Na Rabu smo, u mjestu Barbat, nekoliko metara od plaže na kojoj je Štokić jučer silovito zamahivao lopatom prema kupačima.

Na snimci koju smo objavili vidi se kršan, dugokos muškarac gol do pasa kako dugačkom alatkom udara po morskoj površini, viče i tjera nepoželjni­ke sa svojeg posjeda.

- Ma nisam ga išao udariti, što vam je. Samo sam ga pošpricao - tvrdi Nenad dok se penje preko oštrih stijena, sve do ograđene pašnjak-plaže namijenjen­e njegovim gostima nudistima. U rješenju riječke lučke kapetanije iz 2018., koju nam je ustupio, piše da je Nenad Štokić vlasnik čestice na kojoj je određena granica pomorskog dobra, ali ona nije provedena u knjigama i nije mu potrebna nikakva koncesija. I prema rješenju lučke kapetanije, nije u prekršaju. Smije je koristiti, a po potrebi i ograditi sve dok se granica pomorskog dobra ne utvrdi u zemljišnim knjigama.

- To je moj pašnjak i ne dam na njega. Ako ne mogu braniti privatno vlasništvo, što mogu? Što mi je onda još ostalo? - pita se Nenad. Njegova supruga Miljenka, ona koju su čitatelji spominjali da viče preko megafona na ljude, potvrđuje muževe riječi. Potvrđuje i da se služi megafonom, ali samo kao upozorenje­m. Lopate nema, oduzela ju je policija jučer ujutro. Štokići se bave agroturizm­om, imaju kokoši, povrće, vino, sve. Ali, kako kažu, mira nemaju. - Ovaj pašnjak sam naslijedio od babe. I što sad tu mogu? Nitko me nije izvlastio, ZK izvadak je jasan i to je moje do mora dok se ne riješi. Privatno vlasništvo je svetinja. A ako me izvlaste, postoji pravo žalbe pa ćemo vidjeti. Trenutačno stanje je da je to moje i amen! To je Sveto pismo! - žesti se Nenad i dodaje da mu je ipak žao zbog incidenta. - Već godinama me maltretira­ju i provociraj­u. Čovjek jednom mora puknuti. Možeš trpjeti danima, ali ne možeš godinama - žestio se Nenad. No njegovi sumještani govore da se ponaša tako da je njegovo sve što vidi ispred svojeg imanja, pa čak i more, te da stalno ima ispade prema turistima.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia