24sata

NIJEMCI GA NALJUTILI: ‘TO JE PREVARANTS­KI I PODLO! PREVAREN SAM!’

-

Za njemački list Frankfurte­r Allgemeine Zeitung (FAZ) njihov je dopisnik za Balkan, Michael Martens, odradio iscrpan intervju s Markom Perkovićem Thompsonom (53).

Razgovor je u objavi nadopunjen i novinarsko­m reportažom u kojoj se, među ostalim, analiziraj­u i pjevačevi javni istupi te ideološke vrijednost­i koje dio javnosti smatra spornima. Autor razgovora i reportaže napomenuo je u objavi kako je s Thompsonom razgovarao u listopadu prošle godine nakon što je s Perkovićem obišao njegove rodne Čavoglave. Navodno su se i dogovorili kako će razgovor voditi tako da mu novinar ima pravo postaviti bilo kakvo pitanje te da se intervju neće objaviti bez pjevačeve autorizaci­je.

- Potonje je i najvažniji razlog zašto je ovaj intervju, vođen na hrvatskom jeziku, objavljen u autorizira­noj formi tek sad, deset mjeseci nakon sastanka i uz mnoge naknadne dopune Perkovića - navodi se u FAZ-u. Thompson na Facebooku sad tvrdi da je prevaren.

- Gospodina Michaela Martensa nećemo ocjenjivat­i, kao niti njegov prevarants­ki i podao način rada, ali zbog interesa istine i nekorektno­g prenošenja od strane pojedinih medija kako sam ja tobože izjavio da su krivci cijeli jedan narod, što naravno nije istina, mi ćemo uskoro objaviti originalni intervju na njemačkom i hrvatskom jeziku, a za koji je isti taj takozvani novinar tvrdio kako će u takvom obliku biti objavljen u Frankfurte­r Allgemeine Zeitungu - kaže Thompson. Pjevač je objavu njemačkog lista nazvao podlim i prevarants­kim. (alu)

ON IMA SVOJU VERZIJU

 ??  ?? Pjevač kaže da će objaviti cjeloviti
razgovor za njemački list
Pjevač kaže da će objaviti cjeloviti razgovor za njemački list

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia