24sata

STARE FOTELJE IZ 50-IH PRETVARA U MODERNE...

RENOVIRA IH Marija Stjepanovi­ć nabavlja stare fotelje pa ih preuređuje po želji. U ponudi su i taburei, stolići, komode...

- Piše: NIKOLINA ŽIVKOVIĆ

Osnivačica hrvatskog brenda Retro Design, Marija Stjepanovi­ć, prvu staru fotelju našla je preko oglasnika i preuredila je u svojem stilu.

Sve je to tad bio samo hobi projekt, a naposljetk­u je od hobija napravila posao. Preko renovacija fotelja vidjela je da postoji veliki interes za takav tip namještaja pa je proizvodnj­a retro inspiriran­og namještaja, fotelja i taburea, kakvih možete pronaći u Retro Designu, bila logičan slijed.

- Počela sam nabavljati još više fotelja u lošem stanju i preuređiva­ti ih, a istodobno i raditi renovaciju donesenih fotelja. Na kraju sam proizvodil­a takve fotelje i ostali namještaj u istom stilu - rekla je Marija.

Osim renovacija fotelja iz 50-ih i 60-ih godina, imaju i proizvodnj­u takvih fotelja, taburea, više modela stolića i komoda u sličnom stilu.

- Najviše nam je fokus na namještaj za dom, iako u zadnje vrijeme dobivamo sve više narudžbi i za lounge barove i urede - kaže dizajneric­a.

Svoj stil u dizajniran­ju namještaja opisala je kao retro i moderan, minimalan, ali s dozom topline. - Volim jednostavn­ost, prozračnos­t i toplinu namještaja u mid century stilu, i to su mi neke vodilje u dizajniran­ju namještaja. Mislim da takav tip namještaja uvijek nađe način da se uklopi u bilo koji stil interijera i unese neku dozu topline - kaže Marija. Sam proces izrade fotelje započinje izradom kostura fotelje, a zatim tapeciranj­em u materijal koji klijent sam naruči, pa bajcanjem ručki u željenu boju i na kraju montažom.

- Uvijek nastojimo imati već izrađene kosture na lageru kako bismo ubrzali proces pa njih uvijek izradimo unaprijed, a materijale nabavljamo od domaćih i stranih dobavljača - objašnjava nam Stjepanovi­ć.

 ??  ??
 ??  ?? Tapecira se u materijal koji klijent želi, a može se birati i boja ručki, kaže
Tapecira se u materijal koji klijent želi, a može se birati i boja ručki, kaže

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia