24sata

Borba roditelja s Brača za besplatan prijevoz prepoznata u svijetu

Brački pupoljci i CTA agencija izborili su se za besplatan trajekt za djecu s teškoćama

-

Borba je trajala deset godina. Sad naša djeca imaju besplatan trajektni prijevoz kako bi mogla ići na terapije, dok smo nekad izdvajali po 3000 kuna, kaže Mirjana Nižetić, predsjedni­ca udruge Brački pupoljci.

- Agencija CTA komunikaci­je, kao i Crveni križ besplatno su nam s puno srca pomogli dati priču u javnost i napraviti je vidljivom. Onda kad smo mi roditelji bili na izmaku snaga, oni su se borili - kaže Mirjana. U studenom 2019. godine napokon je izmijenjen zakon te su djeca s invalidite­tom ili teškoćama u razvoju na svim hrvatskim otocima dobila besplatan prijevoz do kopna. Tom prilikom, agencija CTA je s udrugom roditelja djece s teškoćama u razvoju Brački pupoljci ušla u finale za svjetsku PR nagradu Golden World Awards za kampanju “Nešto zbilja važno”,

- Pokazali smo koliku moć odnosi s javnošću imaju u postizanju plemenitih ciljeva - rekao je Gordan Turković, izvršni direktor agencije CTA. - Država je na kraju uzela u obzir i starije osobe s invalidite­tom i teškoćama u razvoju pa i oni imaju besplatan trajekt. To je jedan veliki uspjeh - rekla je Mirjana.

Kaže kako je život na otoku teži i da se još bore za mnoge socijalne usluge koje su na kopnu uobičajene.

- Na cijelom Braču nema ni jednog logopeda. Mi sad imamo 65 djece s težim teškoćama u razvoju, a sigurno ima više njih koji imaju problema s govorom napominje Mirjana. (ek)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia