24sata

OSIJEK LJUTIT NA HNS Dajte gledatelje ili zovemo mladenke!

ZAŠTO BEZ PUBLIKE HNS-ova odluka da se igra pred praznim tribinama je baš nerazumlji­va. A onda oni predlože da napravimo videozid!?, kažu čelnici Osijeka

- Piše: ANTONIO BEVANDA

BORBA ZA LIGU PRVAKA Ovo je za mene baš nerazumlji­va odluka HNS-a, rekao nam je sportski direktor Osijeka Alen Petrović o zatvaranju tribina u zadnjem kolu HNL-a i finalu Kupa.

Da je vrijeme normalno, da nema korona virusa i ograničenj­a, na utakmici Osijek - Lokomotiva vjerojatno bi bilo desetak tisuća gledatelja. Zbog mjera koje je propisao Nacionalni stožer, bilo bi ih puno manje u subotu navečer u borbi za Ligu prvaka, ali HNS je odlučio da se sve utakmice posljednje­g kola HNL-a, kao i finale Kupa igraju bez gledatelja.

- Ovakva odluka sigurno nije u interesu nogometa. Možda da naši navijači šalju poruke nezadovolj­stva u HNS ili da okupimo sve one mladenke koje su napravile pritisak na Nacionalni stožer kad je najavljena zabrana vjenčanja - dodao je Petrović.

NAJVEĆA UTAKMICA U POVIJESTI

Razmišljal­o se i o videozidu za navijače. Iako je takvo okupljanje zapravo još rizičnije jer svi koji dođu stisnuti su na manjem prostoru nego što su tribine na stadionu. Gdje se može sjediti na svakom drugom ili svakom trećem stolcu.

- To je bila HNS-ova ideja, da mi napravimo videozid za naše navijače, ali od toga nema ništa. To je još rizičnije okupljanje od ovoga - kaže nam direktor kluba s Drave Igor Galić i nastavlja: - Mi ćemo se sigurno boriti do kraja, učinit ćemo sve što je u našoj moći da se igra pred publikom. Pa to nam je najvažnija utakmica u povijesti kluba! Tijekom utorka čelnici kluba obavili su sastanke sa Županijski­m nogometnim savezom i sa Stožerom Osječko-baranjske županije.

- Radimo sve što je moguće da na tribine dođu navijači. Mi tu utakmicu možemo organizira­ti da ne bude rizična. Stadion ima kapacitet 18.000 mjesta, na tribine bi moglo 4000 ljudi i tu ne bi bilo nikakvog rizika. Ne razumijemo odluku HNS-a dodao je Galić

U Osijeku su jako ljutiti zbog odluke HNS-a, smatraju kako su je Davor Šuker i njegova vlada donijeli na svoju ruku, kako nisu pričekali ni naputak Nacionalno­g stožera, ali su krenuli u odlučnu borbu.

NAVIJAČI ĆE BITI IZA ISTOKA

Izvršni odbor HNS-a donio je odluku u ponedjelja­k i realno je teško očekivati da će je mijenjati. Ako se popusti Osijeku, onda bi se mogli pobuniti i drugi klubovi. Prvo Rijeka, koja se također u subotu navečer bori za Ligu prvaka, a onda i Šibenik, koji će za deset dana ugostiti finale Kupa i mogao bi dobro napuniti uređeni stadion. Osijekovi navijači već imaju i rezervni plan. Ako ne budu mogli na stadion, navijat će iz obližnje Wilsonove ulice, iza istočne tribine. Organizaci­ja i osiguranje utakmice u svakom će slučaju biti izazovni.

 ??  ?? Da su normalne okolnosti, u subotu bi bilo desetak tisuća gledatelja
Da su normalne okolnosti, u subotu bi bilo desetak tisuća gledatelja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia