24sata

Zadar: Za 100 eura daje im 610 kuna

PA JE LI MOGUĆE? Zadraninu se činilo nemogućim da netko na 100 eura uzima 20 eura provizije. Iz mjenjačnic­e kažu da je po zakonu

- Piše: ROZETA BOGELJIĆ

Kad mi se na to požalio prijatelj iz Makedonije, mislio sam da su ga možda prevarili. Donio mi je račun da se sam uvjerim. Samo sam se zapitao je li ovo moguće, ali izgleda da jest, ljutito nam govori Zadranin (36).

Predočio nam je prijatelje­v račun na kojemu se vidi da je čovjek za 100 eura dobio svega 610 kuna.

- Naljutio me taj lopovluk jer se ljudi u Dalmaciji trude ostaviti dobar dojam, pogotovo prema gostima i pogotovo u ova krizna vremena. A ovi u jednom potezu ocrne sve za što se trudimo, ma ocrne cijelu zemlju - srditim glasom govori nam čitatelj. Odlučili smo provjeriti tko po zadarskim mjenjačnic­ama uzima koliko proviziju, ali sa svega 10 eura. I dobili smo 61 kunu. Iako smo taj iznos i očekivali s obzirom na priču našeg čitatelja, osjećali smo se prevarenim­a. Mjenjačnic­a u Zadru nema izlistan tečaj ispred poslovnice. Papir formata A4 s tečajnom listom

PLAFON 800 EURA otisnutom sitnim svijetlim slovima nalazi se unutar poslovnice. Kako nam iz mjenjačnic­e Auro Domus nisu odgovorili ni nakon nekoliko dana, nazvali smo njihov besplatan broj i razgovaral­i s agenticom koja je rekla kako tečaj formiraju po njihovim parametrim­a i zakonskim propisima.

- Naš je tečaj 6,1 za euro ako mijenjate manje od 800 eura, za više od 800 eura tečaj iznosi 7,47 kuna - rekla nam je službenica, a na pitaje je li sve po zakonu, odgovorila je potvrdno.

 ??  ?? Iz mjenjačnic­e kažu da je do 800 eura tečaj 6,1.
Iz mjenjačnic­e kažu da je do 800 eura tečaj 6,1.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia