24sata

Gavranović­u broj 11 i manja plaća

PETKOVIĆ ODLAZI? Dinamo je razmišljao o Mariću i Čolaku, ali Osijek i Rijeka na njima žele puno zaraditi, a prvak ne želi previše plaćati za napadače iz HNL-a

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Dres s brojem 11 ga čeka. Nije počela nova sezona i Mario Gavranović ponovno će ga moći nositi na leđima. Ovih će dana švicarski reprezenta­tivac potpisati ugovor s Dinamom do 2023. godine.

Prije mjesec dana, točnije 24. lipnja, Gavro je odradio posljednji trening u Maksimiru. Ugovor mu je istekao 30. lipnja, a iz Zagreba je otišao nekoliko dana prije. Sad se vraća, mjesec dana kasnije, opet postaje igrač voljenog kluba.

NEMA VIŠE 800.000 EURA

Bio je Mario Gavranović u međuvremen­u na odmoru. Grasshoppe­r se spominjao kao njegova iduća destinacij­a. Švicarski velikan bori se za povratak u prvu ligu i napad je htio pojačati Gavranović­em,

ali Zoran Mamić, sportski direktor i, prema svemu sudeći, čovjek koji će ostati trener Dinama, ponovno je nazvao Marija i vratio ga u Maksimir. Imao je Gavranović u Maksimiru plaću od oko 800.000 eura. Bio je jedan od najplaćeni­jih igrača od 2018. do lipnja 2020. godine, ali sad će imati manju plaću. U dvije i pol godine odigrao je 87 utakmica i zabio 37 golova.

Marija znamo već desetak godina. Na njega nas je upozorio Ivan Rakitić dok su zajedno igrali za Schalke 04. Na Veliku Gospu 2012. Švicarska je na Poljudu pobijedila Hrvatsku 4-2. Dva gola za goste zabio je Mario. Tad nam je otkrio da je Dinamo njegova velika ljubav. - Dinamovac sam oduvijek, a cijela moja obitelj navija za Dinamo.

Odgajan sam s velikom ljubavi prema klubu iz Zagreba. Jedva je dočekao da dođe u Dinamo iz Rijeke 2018.

PAO JE U DRUGI PLAN

Kad je Bruno Petković “eksplodira­o”, Gavranović je pao u drugi plan. Samo je sedam puta u posljednje dvije sezone odigrao po 90 minuta, ali

Gavro je “lisac”, igrač koji ima nos za gol, znanje i iskustvo. S posudbe se iz Intera vraća Komnen Andrić, ali pitanje je hoće li ostati u Maksimiru. Petković bi trebao Dinamu pomoći u europskim utakmicama, a teško je očekivati da i nakon toga ostane u Zagrebu. Petković, Gavranović, Kulenović. To su rješenja u napadu Dinama za početak iduće sezone. Mirko Marić i Antonio Mirko Čolak su napadači o kojima se možda i razmišljal­o u Maksimiru, ali oni su u ovom trenutku preskupi. Osijek i Rijeka na njima žele puno zaraditi, a Dinamo neće toliko plaćati za napadače iz HNL-a.

NOVA ŠANSA

 ??  ?? Gavranović je u samo sedam utakmica u dvije godine odigrao 90 minuta
Gavranović je u samo sedam utakmica u dvije godine odigrao 90 minuta

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia