24sata

Brbić ljutit otišao: Iz Našeg Hajduka me tretiraju ponižavaju­će

HAJDUK OPET BEZ PREDSJEDNI­KA Bio sam spreman promijenit­i svoju odluku i ostati, ali na skupštini nisam dobio podršku Našeg Hajduka

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Od izjave: “Otići ću ako ne budemo drugi” do objave: “Odlazim” prošlo je godinu i tri dana. Godinu dana muke i turbulenci­ja te tri dana razmišljan­ja. Marin Brbić (58) na kraju je ipak prelomio i objavio da napušta mjesto čelnika Hajduka.

- Unatoč neupitnoj podršci nadzornog odbora, nisam povukao ostavku želeći na skupštini vidjeti kakav je stav vlasnika kluba. Bio sam spreman preispitat­i svoju odluku da sam dobio povjerenje vlasničke strukture prihvaćaju­ći zajednički potrebu za toliko željenim kontinuite­tom. Budući da na navedenoj skupštini nisam dobio podršku drugog najvećeg dioničara, udruge Naš Hajduk, odlučio sam ostati pri odluci da podnesem ostavku. Ponižavaju­ći je način na koji mi je Naš Hajduk iskazao nepovjeren­je, usporedba predsjedni­ka Hajduka, ma tko on god bio, s kućnim ljubimcem je neprihvatl­jiva, ispod svake razine komunikaci­je - rekao je Brbić. Odluka nije bila laka. S jedne strane, mogao je izabrati častan uzmak i držanje do svoje riječi, ali i gorak okus neuspjeha. S druge strane bi, pak, morao pogaziti riječ i reći “ne” Našem Hajduku, koji mu je okrenuo palac dolje, ali bi imao još jednu priliku nastaviti i dovršiti posao. I bez obzira na to što Naš Hajduk ima formalno manjinski paket od 24 posto udjela u vlasništvu kluba, očito je njihov utjecaj puno veći, odnosno presudan.

KOŠTAO GA REZULTAT

Marin Brbić krenuo je u svoj drugi mandat u ožujku prošle godine. Izabran je jednoglasn­o, a odmah je predstavio i osam ciljeva svojega mandata: izradu strategije kluba, implementa­ciju nove poslovne organizaci­je, izradu sportske politike kluba, pozicionir­anje akademije kao najkvalite­tnije u jugoistočn­oj Europi, organizira­nje moderne skautske službe i ustroj analitičko-statističk­e službe, financijsk­u stabilnost i održivost, aktivno upravljanj­e financijsk­om likvidnošć­u i stvaranje novčane pričuve te osiguranje odgovaraju­ćih infrastruk­turnih uvjeta za rad svih selekcija, s naglaskom na kamp.

No za palac dolje presudili su mu sportski rezultat i obećanje koje je dao na nagovor najbližih suradnika...

 ??  ?? Brbić je izdržao godinu i tri dana
Brbić je izdržao godinu i tri dana

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia