24sata

SUPER SLAV IS BACK: WBA U PREMIER LIGI

RIVAL JE KIKSAO WBA nije pobijedio, ali je Brentford izgubio kod kuće i Bilić postaje prvi Hrvat koji će voditi dva kluba u prvoj engleskoj ligi. Donio je West Bromu zaradu od 200 milijuna funti

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

Sudac je odsvirao kraj, ali nitko nije ni slavio ni tugovao, niti bilo kome čestitao. Nervozno šetanje terenom i iščekivanj­e. Iščekivanj­e glasa spikera na stadionu.

I tek nakon nekoliko minuta igrači WBA popadali su na pod, jedan drugom u zagrljaj, a na semaforu je zabljesnul­o “We are Premier League”. Dramatično, a kako drugačije, bilo je posljednje kolo 2. engleske lige. Biliću je trebala domaća pobjeda protiv QPR-a. Ali, QPR je poveo i sedam minuta Brentford je bio premijerli­gaš.

KROVINOVIĆ IGRAO

No, tada je i Brentford kod kuće promio gol od Barnsleya i opet se WBA vratio na drugo mjesto. Potom je Bilićeva momčad preokrenul­a na 2-1, pa naivno primila gol za 2-2, a kad je Filip Krovinović udarcem završio sjajnu akciju, ali golman gostiju je odlično obranio, Bilić je pao na koljena i zavapio: “Je li moguće?!” Baš u tim trenucima i

Brentford je izjednačio. Živio je Bilić na rubu (živaca), gledao je kako njegova momčad dominira i promašuje, a svaka vijest da je Brentford zabio značila bi da ništa od Premier lige i nove stresove u kvalifikac­ijama. No, WBA je zadržao 2-2, a Brentford je u 90. minuti primio gol i izgubio od Barnsleya 2-1, te je Bilić uspio: vratio je WBA u Premier ligu! Vodio je West Ham, sad će i WBA. Brentford nakon 46 kola ima najviše golova, najbolju gol razliku, imao je niz od osam pobjeda i taman kad je trebao preskočiti WBA, posustao je. I pomogao Slavenu da klubu zaradi 200 milijuna funti, s koliko u sezonu starta svaki premijerli­gaš. U doigravanj­e će Brentford, Fulham, Cardiff i Swansea.

CELJE PRVAK SLOVENIJE

A osim jako dobrog Krovinović­a, zapažen je u zadnjem kolu bio i Ivan Šunjić, koji je zabio gol za Birmingham u porazu 3-1 od Derbyja. Liverpool je istovremen­o nakon utakmice protiv Chelseaja uz vatromet primio pehar za prvaka Engleske, a Celje je remijem 2-2 s Olimpijom, uz gol Vizingera, postalo prvak Slovenije.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia