24sata

Kodrić se utrkuje i protiv Bartheza

HRVATSKI VOZAČ IZ MCLARENA POČINJE SEZONU

- Piše: HRVOJE TIRONI

Sve sam te staze prošao valjda milijun puta, stalno na njima radimo neka testiranja, pa i vozimo utrke. Neće biti problema, s nestrpljen­jem očekujem početak nove sezone i prvu utrku u talijansko­j Imoli, kaže nam Martin Kodrić (23).

Najbolji hrvatski automobili­st prošle je godine potpisao ugovor s McLarenom, pa postao tvornički vozač automobils­kog diva koji ima momčad i u Formuli 1. U siječnju je s dvojicom timskih kolega (Fraser Ross i Dominic Story) osvojio cijenjenu utrku “12 sati Bathursta”, a ovoga će vikenda u Imoli u sklopu GT World Challenge Europa Endurance Cupa voziti za 59 Racing Team.

- Dva tjedna pripremamo se u Engleskoj, ove godine vozit će se samo četiri utrke, a mi po prvim treninzima izgledamo dosta dobro i očekujem da na kraju budemo među prve tri momčadi - kaže nam Martin Kodrić pa objašnjava:

- Prvo ćemo voziti ‘3 sata Imole’ (Italija), onda je na rasporedu utrka ‘6 sati Nürburgrin­ga’ (Njemačka), pa ide ‘24 sata Spa’ (Belgija) i za kraj ‘1000 kilometara Paul Ricarda’ (Francuska). Najviše očekujem od ‘24 sata Spa’, imam dojam da bismo je mogli osvojiti. Zanimljivo, na “entry listi” za utrku u Imoli stoji i ime legendarno­g vratara francuske nogometne reprezenta­cije Fabiena Bartheza (49)...

- To je dobro za PR ovoga sporta, a moguće je da i on kao amater vozi. Kakvo je stanje s epidemiolo­škim mjerama u GT utrkama? U Formuli 1 oko toga su i dalje jako rigorozni...

- Sve je kao i u Formuli 1, utrke će se voziti bez gledatelja, a u timu može po jednom automobilu biti tek 15 ljudi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia