24sata

‘Nisam žetončić i neću podržati HDZ’

MEĐUSOBNE RAZLIKE Ima stvari u kojima smo otišli u suprotnom smjeru, rekao je Dario Zurovec o razlozima pucanja prve koalicije

- Piše: SNJEŽANA KRNETIĆ

Nemam jaki ego, prilično sam prizemljen. Na politiku gledam kao na nešto gdje mogu pomoći, rekao je Dario Zurovec, zastupnik Fokusa, odbacujući priče da se je s Dalijom Orešković i Marijanom Puljak razišao zbog “tri jaka ega”.

Naveo je kako se s partnerima iz Stranke s imenom i prezimenom i Pametnog sastao dan prije predaje lista te naveo da nikad nisu tajili da među njima postoje razlike.

- Ima stvari u kojima smo otišli u suprotnom smjeru - rekao je Zurovec.

SABORSKI KLUB TRI

DAME

ŽENSKI KLUB Marijana Puljak i Dalija Orešković uspjele su formirati klub. Prišla im je Anka Mrak Taritaš (Glas) pa smo dobili prvi ženski klub.

Ponovio je kako nije žetončić i da neće podržati novu Vladu Andreja Plenkovića koja trenutno u Saboru ima tanku većinu od 76 ruku. Zurovec je ranije podsjetio da je i u Svetoj Nedelji, gdje je gradonačel­nik, na “kontra strani od HDZ-a”. Iako su se mogle čuti priče da ga je HDZ navodno pokušao vrbovati, jer je on i ranije bio u toj stranci, iz vladajuće stranke to su odbacili. Podsjetimo, Zurovec je u HDZ ušao s 18 godina, a stranku je napustio 2015., dok ju je vodio Tomislav Karamarko.

Zurovac je rekao kako ne želi biti dio ni jednog saborskog kluba, jer cilj mu je graditi stranku i njezinu poziciju na centru. Tako će u raspravama svoje stavove moći iznijeti u slobodnim govorima, replikama i pojedinačn­im raspravama, no to mu, kaže, ne predstavlj­a problem.

- Nije mi nikakav problem pričekati, jer imat ću što reći rekao je Zurovec.

Dalija Orešković i Marijana Puljak oformile su klub, a umjesto koalicijsk­og partnera na izborima stigla im je Anka Mrak Taritaš (Glas). Tako je u Saboru prvi put oformljen ženski klub. Kolegi iz Fokusa nisu zatvorili vrata, a zastupnica stranke Pametno poručila mu je da im se može pridružiti i kasnije.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia