24sata

‘Praćkom nikad nije gađao ljude’

TJERAO KUPAČE Snimka na kojoj Nenad Štokić u Barbatu na Rabu lopatom tjera ljude s plaže obišla je Hrvatsku. No, osim lopate, u obrani svoje plaže koristio je i - praćku

- Pišu: ASTRID ČADA, DENIS MAHMUTOVIĆ

Neni su stalno suze u očima. To je naš kruh, živimo od toga. Žao mu je što je nekad tako nagao, ali ne može si pomoći kad vidi da drugi uništavaju naše.

Priča Miljenka Štokić koja brani supruga Nenada. Podsjetimo, 24sata su u ponedjelja­k objavila snimku iz mjesta Barbat na Rabu na kojoj Nenad silovito zamahuje lopatom prema kupačima. Bračni par se godinama, tvrde, brani od nepoželjni­h gostiju. Naime, plaža kraj koje je zamahivao lopatom je zapravo njegova. I zbilja, iako se tu doista radi o pomorskom dobru, ono nije provedeno u zemljišnim knjigama i Štokić na njega polaže vlasništvo. - Svakodnevn­o nas ljudi provociraj­u. Sakrivaju se iza kamenja, čak šalju djecu, dolaze s dronovima, uletavaju s jet-skijevima. Sve kako bi ukrali periske - tvrdi Miljenka i dodaje kako se ne radi o ljudima s Raba, nego o vikendašim­a koji ondje ljetuju.

- Čak su nam i prijetili prije nekoliko godina. Svakakve smo mailove znali dobivati, od toga da će nas tužiti. Prijavili smo sve MUP-u, ali ništa se nije dogodilo. Jedino želimo zaštititi periske, naše more i životinje - govori Miljenka koja sa suprugom Nenadom vodi agroturiza­m. Osim snimke na kojoj zamahuje lopatom, na internetu se nalazi i snimka na kojoj on navodno koristi i praćku kako bi obranio plažu. Miljenka kaže da s njom nikad nije gađao ljude, nego dronove koji su letjeli iznad njihova zemljišta i da praćku više ni ne posjeduje. - U ponudi agroturizm­a imamo i ponudu kupanja na moru, na našoj privatnoj plaži, koja je ujedno i nudistička. Dogodi se da se gosti kupaju na plaži, a netko im među nogama pliva i lovi periske. Ogradili smo plažu bobicama isključivo kako bi se vidjelo da se radi o nudističko­j zoni - objašnjava Miljenka. Zbog svega, kako su već pisala 24sata, Nenadu prijeti kazna od 15 do 100.000 kuna jer je ograničava­o upotrebu morskog dobra. On je, naime, u trenutku “lopatanja” bio u moru, a more ne pripada nikome. Miljenka kaže kako kaznu neće platiti.

- Žalit ćemo se i nećemo platiti kaznu. Branili smo ono što je naše - kaže Miljenka.

SUPRUGA TVRDI DA PRAĆKU VIŠE NEMA

JOŠ JEDNA SNIMKA Na snimkama se vidi kako Nenad koristi nešto nalik na praćku. Njegova supruga tvrdi da je s njom gađao dronove.

 ??  ?? Štokići se bave agroturizm­om, a plažu koriste i kao nudističku
Štokići se bave agroturizm­om, a plažu koriste i kao nudističku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia