24sata

Bez noge osvaja sportske nagrade

VELIKI BORAC Za Huntera Mastalera (9) iz SAD-a mislili su da će jedva prohodati, no mnoge je iznenadio

- Piše: EMA KRSTIĆ

Hunter Mastaler iz Teksasa u SAD-u imao je četiri godine kad mu je amputiran lijevi dio noge ispod koljena nakon što ga je napao policijski pas.

- Nakon amputacije zapitali smo se hoće li naš sin ikad imati normalan život. On se osjećao kao da je izgubio djetinjstv­o i kao da više ne pripada grupi svojih vršnjaka rekla je njegova majka Rosalie (35). Naime, njegov otac Michael (35) tad je radio u policijsko­j postaji. Imao je psa belgijskog ovčara, za kojega Rosalie kaže da nikad nije bio ljubimac i da je njegovo mjesto bilo u kućici u dvorištu. Hunter i brat Cade (7) nikad nisu bili s njim u kontaktu. Jednog popodneva otac je pustio psa u dvorište i otišao se tuširati. Ne znajući da je pas pušten, Hunter je izašao u dvorište. Tad je dobio ozljede opasne po život, a spasili su ga susjedi. Nakon tri dana amputirana mu je noga.

- Dobio je prostetičk­o pomagalo, išao na fizikalne terapije, ali i kod psihologa kako bi što lakše prihvatio novu stvarnost - kaže Rosalie i dodaje da se, nakon što je naučio hodati, počeo zanimati za sport. Sad vodi aktivan život. - Dobio je i razne stipendije za sudjelovan­je u sportu - kaže Rosalie. Hunter zahvaljuju­ći stipendija­ma sad surfa, pliva i igra bejzbol. U plivanju je pobijedio nekoliko puta, bez proteze, i to u kategoriji protiv vršnjaka bez ikakvih fizičkih poteškoća.

ŽIVI AKTIVNO

 ??  ?? Hunter Mastaler (9) obožava surfati
Hunter Mastaler (9) obožava surfati

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia