24sata

Uh, premija će biti kao za Ligu prvaka

NISMO ZNALI REZULTAT

- Piše: HRVOJE TIRONI

Slaven Bilić posljednji­h je dana bio hladan k’o špricer, to se osjetilo. Bio je siguran u sebe i u sve nas, djelovao opušteno i laganini, svaka mu čast, kaže Filip Krovinović (24).

WBA je ušao u Premier ligu, a hrvatski je veznjak u 43 nastupa imao tri gola i četiri asistencij­e. Bivšeg nogometaša Zagreba, a danas člana Benfice na posudbi uhvatili smo rano ujutro poslije čudesne večeri. U 6 sati iz Birmingham­a je preko Londona krenuo za Zagreb. Spavanje ovoga puta nije bila opcija... - Fešta? Nije bila loša, ha, ha. Podružili smo se, popili par pivica, ali cijele noći nisam ni oka sklopio. I u krevetu me pucao adrenalin, gledao sam slike i videa, odgovarao na poruke, kojih je bilo jako puno - rekao nam je Filip. Proslavili ste i s navijačima...

- Da, oni su nas dočekali ispred stadiona, bilo je to

BENFICA ČESTITALA

nešto slično Liverpoolo­voj proslavi naslova prvaka. Bilo ih je 800-tinjak, ma bilo je brutalno! Mi na ogradi, oni ispod nas, zajedno smo skakali, pjevali, vrištali... Jeste li vi na terenu znali rezultat iz Brentforda?

‘LUDNICA NA KLUPI’

- Ne, ni na poluvremen­u nam nisu rekli rezultat s te utakmice. Sve je bilo baš čudno. Na

2-2 gledam ljude na našoj klupi i imao sam dojam da ne trebamo zabiti za pobjedu. Onda je u finišu utakmice Bilić ubacio i drugog napadača, stopera poslao u napad, meni rekao da budem polušpica, e tu je bilo frke...

Filip je nastavio...

- Tad je na utakmici Brentford - Barnsley bilo 1-1, a na našoj klupi su bili u strahu da tamo domaćin ne zabije. Onda smo odigrali jedan napad s totalno napadačkom postavom i izborili korner.

Pogledam prema klupi, a tamo - ludnica. Bilić viče: ‘Vraćajte se, vraćajte se, Brentford gubi!’. Svi smo bili zbunjeni, neki ga igrači nisu ni razumjeli, pa sam morao reći stoperima da se brzo vrate u obranu.

‘POKUPITI TIH 200 MILIJUNA’

Filip je promašio zicer za 3-2. - Kroz glavu mi je prošlo: ‘Valjda nisam promašio Premier ligu’, dobro sam šutirao, golman mi je rekao da i ne zna kako je to obranio. Prošao sam teških utakmica, s pritiskom, ali utakmica koja odlučuje o Premier ligi je razina više. Trebalo je pokupiti tih 200 milijuna funti, ha, ha.

Sad bi i premije za ulazak u Premier ligu mogle biti nešto veće...

- Ha, ha, dobit ćemo ih, tu neće biti nikakvih problema. Kolike? Ne znam, kažu da će biti velike, kao za Ligu prvaka, ha, ha.

 ??  ?? Prezadovol­jni su, ali ne znam hoću li se vratiti u Lisabon
Prezadovol­jni su, ali ne znam hoću li se vratiti u Lisabon

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia