24sata

Zlatna kopačka ŠPEHAR: E OVAJ PUT CAKTAŠ NEĆE OTETI TITULU MARIĆU

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Povijest se ponavlja, ponovno su Mirko Marić iz Osijeka i Mijo Caktaš iz Hajduka u borbi za najboljeg strijelca lige. Lani je Caktaš s 19 golova pobijedio, gol kojim si je osigurao naslov najboljeg strijelca lige zabio je u Maksimiru, u posljednje­m kolu, u porazu od Dinama 3-1.

Sad prije posljednje­g kola Marić ima 19, Caktaš 18 golova, a naslovu najboljeg strijelca još se može nadati i Rijekin Čolak sa 16 golova. Zanimljivo, Marić je šest golova zabio iz penala, Caktaš čak osam, a Čolak samo jedan. Rijekin je napadač i u najboljoj formi, u zadnja tri kola zabio je dva gola Hajduku i jedan Dinamu, ali nikad u karijeri nije zabio hat-trick na prvoligašk­oj utakmici...

- Ove godine će ishod biti drugačiji, Marić će biti prvi strijelac ispred Caktaša. Iako Mirko nije zabio gol u posljednji­h pet kola, vjerujem da bi mogao zabiti u ključnoj utakmici protiv Lokomotive - rekao nam je Robert Špehar, koji se nakon kratkog bavljenja trenerskim poslom otisnuo u menadžersk­e vode. Ima svoju agenciju. Špehar je jedini igrač Osijeka koji je bio najbolji strijelac lige, i to 1994/1995. s 23 gola i 2003/2004. s 18. Dakle, Osijek nakon 16 godina može imati najboljeg strijelca lige. - Mijo je lider Hajduka, koji nikako da napravi pravi rezultat. Nije napadač, nije baš rasni strijelac, ali zabija puno za veznog igrača. I tako pokazuje koliko je bitan za Hajduk. Marić je baš igrač za 16 metara, najopasnij­i je u kaznenom prostoru. On je ‘kralj’ tog prostora. Svojim je golovima Osijek i doveo u poziciju da se bore za drugo mjesto. Čolak je pak jako moderan napadač. Opasan je u 16 metara, ali i izvan kaznenog prostora puno sudjeluje u igri. Vidi se da je klasa - rekao nam je Robert Špehar. Dodajmo još da su među pet najboljih strijelaca ove sezone Kristijan Lovrić iz Gorice s 14 golova i Mislav Oršić, koji je zabio 13 golova za Dinamo.

 ??  ??
 ??  ?? Robert Špehar dvaput je bio prvi strijelac HNL-a za Osijek
Robert Špehar dvaput je bio prvi strijelac HNL-a za Osijek

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia