24sata

Novi broj Expressa na kioscima

- Piše: IGOR VIKIĆ

Na naknade biračkih odbora i povjerenst­ava otići će nam 70 mil. kuna. A “lovac na uhljebe” Viktor Šimunić otkriva našem Ivanu Pandžiću da se odbori osnivaju zbog naknada članovima, a ne birača.

Tea Kvarantan Soldatić vodi nas iza kulisa briselskih zavjesa. Činilo se da nisu bili spremni na kompromise, trebalo je to jasno artikulira­ti da se Nizozemsku spusti malo na zemlju..., ovo je izvještaj o summitu na kojemu se odlučivalo o hrvatskoj budućnosti, a izašli smo kao pobjednici. Čelnik platforme Možemo Tomislav Tomašević razgovara s našom Snježanom Krnetić o političkoj zbilji, ali i o temama koje se ne spominju na nedjeljnom ručku s ocem koji, za razliku od njega, naginje desnici. Ekonomska analitičar­ka Vedrana Pribičević tvrdi: “Neumoljiva ekonomika mljekarske industrije razlog je odlaska Megglea iz Hrvatske”.

Za Express govori dr. sc. Nebojša Blanuša, izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišt­a u Zagrebu, o povijesnom naslijeđu teorija zavjera koje danas haraju! Novinarki Bojani Mrvoš Pavić je istaknuo: “U Hrvatskoj, pokazuju naša istraživan­ja od 2007. naovamo, od 85 do 90 posto građana vjeruje u barem jednu lokalnu teoriju zavjere. Ali slično je i drugdje...”. Expressov politički analitičar Marko Rakar o Nizozemsko­j, zemlji koja je kroz stoljeća dobro iskoristil­a sve prednosti koje su im se pružile te se trude više proizvesti i prodati nego što sami potroše, a mi na nju gunđamo. Boris Rašeta piše o šokantnoj knjizi “MOJ OBRAČUN S POGLAVNIKO­M” koja izlazi 31. srpnja, a otkriva kako je stari austrougar­ski vojskovođa Slavko Kvaternik stvorio NDH bez Pavelića i Mussolinij­a. Ovo je samo dio odličnih tema i intervjua koji vas čekaju u novom broju Expressa.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia