24sata

SUSJEDU SAM ZAPALIO DVORIŠTE PIROMAN JOVICA

Smetala mu je trava. Zapalio ju je, izazvao dva požara, a prijavila ga je mama

- Piše: KARLA RUMORA

Išla mi je na živce ta trava u susjedovu vrtu, baš mi je smetala, govori nam Josip Ćiritović Jovica (37) iz Benkovca. Nekadašnji kandidat RTL-ova showa “Ljubav je na selu” odlučio je riješiti taj problem pa je - zapalio travu. Pritom je izazvao dva požara u jednom danu u razmaku od nekoliko sati.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac priveli su Jovicu i nakon kriminalis­tičkog istraživan­ja sumnjiče ga za kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Inače, benkovačko­j policiji je poznat otprije jer je imao više prekršajni­h prijava. Vatrena drama počela je u srijedu poslijepod­ne u Benkovačko­m Selu, kad je Jovica, iziritiran susjedovim korovom, namjerno izazvao dva požara na otvorenom prostoru i tako doveo u opasnost ljude i imovinu. Najprije je u srijedu oko 13 sati izazvao požar na otvorenom prostoru među kućama.

PRENOĆIO JE U POLICIJI

Tad su izgorjeli trava i nisko raslinje, a taj su požar vatrogasci ugasili kroz pola sata. Svega četiri sata nakon toga u neposredno­j blizini izazvao je drugi požar. Ponovno su izgorjeli trava i nisko raslinje, ali je vatra zahvatila i stabla smokve i bora te ugrozila obližnju obiteljsku kuću. Nakon petnaestak minuta vatrogasci su ugasili požar. Uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasno­m radnjom ili sredstvom u četvrtak je predan pritvorsko­m nadzorniku Policijske uprave zadarske. - Držali su me 36 sati u policiji zbog toga, ali nema nikakve kazne. Prenoćio sam i to je to tvrdi Jovica i objašnjava zašto je odlučio zapaliti vatru.

- Ma to susjedovo dvorište je zaraslo, bilo je puno kukaca, komaraca i zmija, pa sam se toga išao riješiti. Ne održavaju to - pojašnjava Jovica. Očekivali smo da će sumnjati na osobu koja ga je prijavila, ali on ju je vrlo dobro poznavao.

‘OTKANTALA’ GA ZBOG DRUGIH

- Ma mater me prijavila... Posvađali smo se, ljuta je na mene pa me prijavila. Riješio sam se trave i raslinja, a ona tako - kaže nam Jovica. U showu “Ljubav je na selu” upoznao je Nikolinu Cvek (27). Osvojila je njegovo srce, a farmer ju je zaprosio dok su muzli koze. Nakon završetka showa raskinuli su zaruke zbog prevelike razlike u godinama, tvrdila je Nikolina. I dok je Jovica govorio u javnosti kako su zajedno i da planiraju vjenčanje, Nikolina se posvetila pjevanju i zaljubila u druge. Jovica se nije predavao. Dolazio je na njezine koncerte. Na neke mu je branila da uđe, na nekima je stajao u prvom redu s buketom ruža. No ljubavi više nije bilo...

 ??  ?? U showu ‘Ljubav
je na selu’ zaručio se s Nikolinom Cvek. Ona ga je poslije
ostavila.
U showu ‘Ljubav je na selu’ zaručio se s Nikolinom Cvek. Ona ga je poslije ostavila.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia