24sata

Istrijani su uz Rajka: Otvori oči čim prije PRAVA PODRŠKA

O SKLADATELJ­U BRINE CIJELA HRVATSKA, A ISTARS Šalju mu pozitivne vibracije tako što na nastupima pjevaju samo Dujmićeve pjesme

- Piše: TATJANA PACEK

Cijelo vrijeme razmišljam da ga posjetim. Nisam išao da ne smetam, Rajku i obitelji. Čim se probudi, kao njegov najveći obožavatel­j, kao prijatelj, prvi ću biti tamo, rekao nam je Dražen Turina Šajeta (48).

Opatijac je odrastao uz pjesme Rajka Dujmića. Doma ima sve njegove ploče, čak i one, ističe, koje je skladatelj solo snimio. Udes koji je Rajko doživio ga je šokirao. Svaki dan naziva bolnicu i raspituje se kako je. Uvjeren je da će se Rajko izvući, da će se brzo probuditi iz kome, a onda će mu, kaže, spremiti feštu iznenađenj­a. Za sad je stanje nepromijen­jeno.

MOLE SE ZA OZDRAVLJEN­JE

I dalje je u Jedinici intenzivno­g liječenja gdje mu se pruža kontinuira­na skrb. Još se nije probudio, stanje je ozbiljno. Nitko ne želi ništa prognozira­ti jer sve je, kako kažu, neizvjesno. Njegov život još je ugrožen. Obitelj još nije spremna govoriti za javnost. Kolege mu žele da čim prije otvori oči, mole se za Rajkovo ozdravljen­je. Njegov bliski prijatelj, tekstopisa­c Nenad Ninčević (59) u svakodnevn­om je kontaktu s Rajkovom suprugom Snježanom. Skupa su napravili stotine pjesama, a na prvi znak pomaka na bolje i Ninčević će u posjet prijatelju. - Nazivam, raspitujem se ide li na bolje i svaki dan se molim da čim prije ozdravi - rekao nam je Ninčević.

VELIKI ČOVJEK MORA SE IZVUĆI

Od srijede navečer Dujmić je na jedinici intenzivno­g liječenja na Odjelu neurokirur­gije u KBC-u Rijeka na Sušaku. Tamo je dopremljen nakon što je doživio tešku prometnu nesreću. Sletio je s ceste u provaliju duboku 11 metara. Otvorili su se zračni jastuci, ali su mu slomljena dva rebra, a dobio je i snažni udarac u glavu. Kolima Hitne pomoći prebačen je u bolnicu. Cijela Hrvatska sad je uz Dujmića. Uz njegov opus odrastale su generacije a poruke ohrabrenja, želje za brzim ozdravljen­jem, stižu i u redakciju.

- Podrška obitelji! Sad im treba snage i vjere. Svi mi molimo za Rajka - rekao je jedan čitatelj. Istarski glazbenici međusobno se nazivaju, jedan od drugog pokušavaju izvući onu najvažniju informacij­u; da je Rajko otvorio oči. Dok do tog ne dođe, sviraju njegove pjesme. Šajeta kaže da na svakom svom koncertu izvodi “Košulju plavu”, napravio je i poseban mix Dujmićevih pjesama, a ni jedan od nastupa nije prošao da Šajeta s pozornice nije izgovorio Rajkovo ime.

- Uz njega smo, izvodeći baš njegove pjesme, šaljemo mu dobre vibracije. Prema Rajku gajim poseban respekt. Jadna bi bila hrvatska pop glazba bez Rajka Dujmića. Volim to što radi i siguran sam da će napraviti još puno vječnih pjesama - priča Šajeta. Dodaje da je smo zahvaljuju­ći upravo Dujmiću postali dijelom europske glazbe. S njim se slaže i stariji kolega, Elio Pisak.

- Puno sam s Rajkom radio. Veliki je profesiona­lac, ali puno važnije je reći da je veliki čovjek. Dujmić se uvijek svakome javio, pozdravio. Jednostava­n je, ničim nikad nije pokazivao kakva je veličina rekao je Elio.

I on bi ga rado posjetio ali ne zna je li to zbog korone i stoga što je Rajko u intenzivno­j, uopće izvedivo. Skladatelj­u želi brz oporavak, da čim prije ponovo krene pisati nove evergreene. Baš kao i cijela Hrvatska, i Pisak vjeruje da će se Dujmić izvući. Bez njega bi u hrvatskoj glazbi zavladala velika praznina.

ŠAJETI JE SKLADATELJ IDOL, NA KONCERTIMA UVIJEK PJEVA NJEGOVE PJESME I TVRDI KAKO B

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia