24sata

ČOLAK: MOJA JE MAMA OVO GLEDALA S NEBA...

RIJEKA OSVOJILA KUP

- Pišu: R. KULUŠIĆ, H. TIRONI, , D. VUKUŠIĆ

Digao sam taj trofej, on je bio za sve naše navijače koji su gledali utakmicu u Rijeci, pred TV ekranima. Ali, ovo je trofej za cijeli klub, za našeg Franka Andrijašev­ića, ali i za moju mamu, koja je sve ovo gledala s neba.

Emotivno je to, na rubu suza govorio Antonio Mirko Čolak. Rijeka je šesti put osvojila hrvatski Kup, pobijedila je u Šibeniku Lokomotivu 1-0, jedini je gol zabio Tibor Halilović, a Čolak je tek tada otkrio da mu je ovaj tjedan preminula majka. - Pokazali smo karakter i kvalitetu, to je kod nas uvijek neupitno. Moj gol? Ma od Pavičića uvijek mogu očekivati takvo dodavanje, derao sam se, vikao mu, hvala mu na toj asistencij­i, on je iz te situacije mogao pucati. Na kraju sam ja zabio, a lako ćemo se nas dvojica dogovoriti da podijelimo nagradu, haha. Sezona je bila duga i naporna, u nekim nas je trenucima utakmice pomazila sreća, koja nam je nedostajal­a u prvenstvu u lovu na drugo mjesto - pričao je Halilović. Trener Simon Rožman je stigao do prvog trofeja s Rijekom...

ROŽMAN: STRESNA SEZONA

- Meni je ovo vrh vrhova, bila je ovo stresna sezona, puno je vanjskih stvari utjecalo na sve ovo. Mlada smo ekipa, neću ni nabrajati što nam se sve događalo tijekom sezone, ali imali smo podršku uprave, ona je znala što želi. Odlično smo radili, promoviral­i mlade igrače. Sretan sam zbog kluba, grada i naših navijača, nije sve bilo idealno, ali smo se izborili za sve. Ovo je važan trofej, učimo na nekim pogreškama, ali sada imamo Kup - rekao je Rožman, pa priznao:

- Taman smo htjeli mijenjati Pavičića, već je Yateke bio spreman, ali je onda Pavičić sve riješio. Čekali smo taj gol, zabili ga na vrijeme. Trpili smo do kraja, imali sreće, zasluženo osvojili Kup.

Domagoj Pavičić lijepom je asistencij­om za Halilovića praktički ‘riješio’ utakmicu... - Otvorilo se u akciji i drago mi zbog toga ali i cijele momčadi. U jednom trenutku rijetki vjerovali u nas a mi osvojili kup i treće mjesto. Meni je drugi za redom Kup, velika stvar za cijeli klub i grad. Možemo ići slaviti svi - kaže Pavičić. Kastrati je pogodio vratnicu početkom drugog dijela, Jakić gredu u 89. minuti, ali Lokomotivi­n trener Goran Tomić ipak nije uspio u svom gradu osvojiti trofej.

KOLINGER: NAJEŽIM SE

- Jako smo dobro igrali, taktički, napravili sve, ali lopta nije htjela u gol. Imali smo sjajne šanse u oba poluvremen­a - rekao je Tomić, a kapetan Denis Kolinger dodao je:

- Dosta smo promašili, na kraju moramo čestitati Rijeci. Ne mogu reći zasluženo ili nezaslužen­o, oni su ga osvojili, iskoristil­i šansu, mi nismo... Ježim se kad pričam o svojoj ekipi, dečki su s karakterom, dizali smo se tijekom sezone, došli do drugog mjesta i finala Kupa, sjajno.

U trenucima kad je krenula ceremonija dodjele pehara i medalja, na Šubićevcu je nestalo struje! Bilo je to nezaboravn­o riječko slavlje u mraku...

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia